Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Házenkáři se připraví na Evropu zápasy ve Švýcarsku. Ukázat se mohou noví hráči

Širší kádr české házenkářské reprezentace mužů se sešel v pondělí odpoledne v Plzni. Cíl trenérů Daniela Kubeše a Vojtěcha Filipa je jednoduchý: vybrat optimální sestavu na nadcházející mistrovství Evropy. Kromě týdenního tréninkového kempu jim k tomu poslouží dvě přípravná utkání, kvůli nimž tým cestuje do Švýcarského Aarau. Bude se hrát v pátek a v sobotu.

Štěpán Zeman bude českým házenkářům v následujících zápasech chybět
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Už před srazem bylo jasné, že se tým bude muset obejít bez nejlepšího střelce posledního evropského šampionátu Ondřeje Zdráhaly, který se stále zotavuje ze zranění. Ze zdravotních důvodů chybějí i Leoš Petrovský, Štěpán Zeman, Dieudonné Mubenzem a Dominik Solák, před odletem do Švýcarska pak vypadl z kádru rovněž Vojtěch Patzel. Zkušený Miroslav Jurka má od trenérů volno.

Do kádru se tak může podívat i mladý Tomáš Piroch, který se ale v současnosti připravuje s reprezentačním výběrem juniorů, takže jeho nasazení ve Švýcarsku bude závislé na taktice koučů.

Pozvánky na poslední chvíli dostali Jiří Dokoupil, přímo v Aarau se připojí donominovaný křídelník David Poloz.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace házenkářů absolvuje soustředění v Plzni

"Je to pro mě šance se ukázat před trenéry a poslední možnost, jak se dostat do nejužšího týmu," říká jeden z hráčů, kteří nemají nominaci jistou, Jan Zbránek.

Švýcaři se stejně jako český tým kvalifikovali na Euro. "Švýcarsko je velmi kvalitní soupeř. V kádru má asi deset legionářů z Německa či Francie, kde jejich hráči hrají v kvalitních klubech. Švýcaři udělali velký pokrok a po delší době se kvalifikovali na velkou akci," uvedl v tiskové zprávě Filip.

"Mají výborný mladý kádr doplněný o Andyho Schmida, který je dle mého názoru jeden z nejlepších hráčů na světě, co se týká útočné fáze. Myslím, že nás velmi dobře prověří. Ale my se budeme soustředit hlavně na nás a na náš výkon," dodal.

Páteční utkání v Aarau začne ve 20:00, sobotní odveta o dvě hodiny dříve. Na konci prosince se reprezentanti ve dvou zápasech utkají se Slovenskem a příprava na Euro pak vyvrcholí začátkem ledna kempem v Brně a dvěma duely v Maďarsku.

Mistrovství Evropy se bude tradičně konat v lednovém termínu. Pro rok 2020 dostaly pořadatelství Norsko, Rakousko a Švédsko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články