Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Házenkáři ladí formu na Evropu, v prvním utkání ale prohráli se Slováky

Čeští házenkáři v rámci krátkého soustředění před lednovým mistrovstvím Evropy absolvují dvou a půl denní kemp, k němuž si naplánovali dvě střetnutí se Slovenskem. První utkání na půdě východního souseda v Povážské Bystřici se Čechům úplně nezdařilo a padli 21:24. České mužstvo vedl pouze Jan Filip, jeho trenérský kolega Daniel Kubeš na lavičce z rodinných důvodů chyběl. V neděli je se dvěma nováčky v sestavě čeká odveta v Zubří. Začíná se v 16:00.

Soustředění házenkářské reprezentace v hale v Zubří
zdroj: Český svaz házené

Slováci poprvé skórovali až v šesté minutě, přesto dokázali se soupeřem udržet krok. Českým střelcům se postupem času přestalo dařit, na druhé straně se ale činil brankář Martin Galia, a tak v poločase byl stav pouze 9:8.

Po změně stran Slovákům vycházely rychlé protiútoky a udržovali si těsný náskok. Rozdíl ve skóre dokázali postupně zvýšit až na tři branky a český tým už v závěru dotahoval marně. Kouč Filip zatím neměl k dispozici většinu krajánků z německé ligy, kteří se do přípravy zapojí až na začátku ledna.

Do týmu se však vrátil nejlepší střelec minulého evropského šampionátu Ondřej Zdráhala, jenž kvůli zdravotním potížím chyběl v říjnu na předchozím srazu. Konečnou nominaci na Euro trenéři oznámí po dvou přípravných utkáních v Maďarsku.

Házenkáři budou na šampionátu, který se bude hrát v Rakousku, Švédsku a Norsku, obhajovat nečekané šesté místo z minulého mistrovství. Reprezentanti se v základní skupině představí ve Vídni a od 10. do 14. ledna se utkají s domácím výběrem, Severní Makedonií a Ukrajinou.

Přípravné utkání házenkářů v Považské Bystrici:

Slovensko - ČR 24:21 (9:8)
Sestava ČR: Mizera, Galia - Zdráhala, Fulnek, Zeman, Užek, Šlachta, Mojžíš, Solák, Patzel, Klíma, Mubenzem, Kašpárek, Hrstka, Zbránek, Číp, Jurka.
Nejvíce branek Slovenska: Hruščák a Urban po 4, Potisk, Briatka a Péchy po 3. Rozhodčí: Baďura, Ondogrecula (oba SR). Vyloučení: 5:5. ČK: Žernovič (SR). Diváci: 1200.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články