Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeň si po výprasku v Chrudimi spravila chuť, proti Slavii zářil Kaká

Po sedmigólovém debaklu v Chrudimi složili futsalisté Plzně pomyslný reparát v domácím duelu proti Slavii. Obhájci titulu, kteří jsou v neúplné tabulce "až" na třetím místě, porazili sešívané 7:2 a přiblížili se jim na rozdíl jediného bodu. Oproti soupeřům z české metropole ale odehráli o zápas méně. Na vedoucí Chrudim, jež sehrála také o střetnutí více, ztrácejí šest bodů. Do hlavní role očekávaného šlágru se obsadil autor čtyř branek Kaká.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň – Slavia Praha

Na první trefu se nicméně čekalo až do závěru první půle. V 16. minutě si po rohovém kopu Lukáš Rešetár odstavil Antonína Hrdinu a s notnou dávkou štěstí procedil míč skrze brankáře Jana Žežulku. "Byl to na mě faul. Neříkám, že to byl zlomový okamžik, ale tohle si pan rozhodčí musí pohlídat," popsal situaci Hrdina.

Sekundu před sirénou navíc Plzeň zdvojnásobila náskok, když se poprvé prosadil Kaká. Nutno podotknout, že mu obrovskou minelou pomohl Žežulka, který nepochopitelně podcenil hlavičku šikovného Brazilce.

"Gól nám určitě pomohl, protože kdyby to bylo 1:0, mohli jsme mít opět v hlavách zápas v Chrudimi, kde to bylo podobné," konstatoval domácí útočník Tomáš Vnuk, jenž skóroval dvakrát. 

Po změně stran vsadili sešívaní vše na jednu kartu, což se jim zejména v závěru nevyplatilo, protože třikrát inkasovali během power-play.

Ve hře bez brankáře ale zároveň dvakrát rozvlnil síť Hrdina. "Zasloužená porážka. Plzeň měla více naběháno. Musíme se zlepšit před play-off. Sám trenér nám říkal, že jsme nestíhali," dodal nejlepší střelec Slavie.

Futsalová první liga – 14. kolo:

Plzeň – Slavia Praha 7:2 (2:0).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články