Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/24

Chrudim si v repríze loňského finále pochutnala na Plzni, obhájcům titulu nasázela sedm gólů

Po první půli sice prohrávali, ale nakonec se radovali z jednoznačného vítězství. Futsalisté Chrudimi deklasovali ve 13. kole v repríze finále z loňského ročníku Plzeň 7:2 a posunuli se před Slavii na první místo v tabulce. Obhájci titulu zůstali na třetí pozici. Domácí táhlo zejména dvoubrankové trio Pavel Drozd, Matěj Slováček, Igor.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chrudim – Plzeň

Plzeň přitom vstoupila do očekávaného šlágru lépe a už ve 3. minutě ji poslal do vedení Kaká, jenž se efektně zbavil svého strážce a prostřelil nového brankáře domácích Victora Espindolu. Další možnosti skórovat nicméně nevyužila, za což ji po změně stran stihl trest. 

"V první půli jsme nehráli dobře a Plzeň měla hodně šancí. V kabině jsme si řekli, že do druhé půle musíme vstoupit úplně jinak a že se musíme tlačit více do brány. Nakonec to přineslo kýžené ovoce a vstřelili jsme rychlé góly. Plzeň se na to snažila reagoval v power-play, ale dokázali jsme ji ubránit," řekl autor dvou zásahů Slováček.   

Nejprve však ve 24. minutě udeřil Pavel Drozd, který využil zaváhání hostujícího strážce svatyně Ondřeje Vahaly. Poté během 51 sekund dvakrát rozvlnil síť zmíněný Slováček a krátce nato také André. Ve 34. minutě se navíc podruhé v utkání prosadil i Pavel Drozd, na jehož trefu během plzeňské power-play navázal Igor. 

Hostující Tomáš Vnuk sice dokázal snížit, ale poslední slovo měl opět Brazilec Igor, který v nejvyšší české soutěži debutoval. "Byl to pro nás zápas blbec. Doufám, že jsme si ho takhle na začátku roku vybrali a že už to bude jen lepší," hodnotil Vnuk. "Takový rozdíl ve skóre je vzhledem k průběhu střetnutí krutý," dodal český reprezentant. 

Futsalová první liga – 13. kolo:

Chrudim – Plzeň 7:2 (0:1).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články