Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ztráty Barcelony využilo Atlético a přiblížilo se, Real kraloval

Až v samotném závěru dokázali fotbalisté Barcelony zachránit remízu 2:2 na půdě Sevilly. Náskok Katalánců v čele tabulky se kvůli tomu snížil na devět bodů, jelikož druhé Atlético Madrid doma zdolalo La Coruňu 1:0. Třetí je nadále Real. I bez mnoha opor v čele s Cristianem Ronaldem, Marcelem či Toni Kroosem uspěl na půdě Las Palmas v poměru 3:0.

Karim Benzema z Realu Madrid střílí gól na stadionu Las Palmas
zdroj: REUTERS autor: Santiago Ferrero

Atlético mělo od začátku zápasu územní převahu, z brejků ale hrozili především hosté. V největší příležitosti vychytal Péreze v samostatném úniku brankář Oblak, jenž nastoupil k 150. zápasu za Atlético. Favorit rozhodl o vítězství v 34. minutě, z pokutového kopu se nemýlil Gameiro.

Druhý poločas už žádné gólové šance nepřinesl, Atlético tak udrželo čisté konto v 19. ligovém zápase této sezony. La Coruňa nevyhrála už 15 zápasů a zůstává předposlední.

Villareal podlehl poslední Málaze, která se po 14 zápasech dočkala ligové výhry. Jedinou branku vstřelil v 37. minutě z pokutového kopu Castro.

Francouzský kouč "Bílého baletu" Zinedine Zidane dal před úterním soubojem s Juventusem řadě hráčů volno, ale na výkonu jeho svěřenců se změny v sestavě nepodepsaly.

Madridský velkoklub otevřel skóre ve 26. minutě, poté, co Modrič vysunul nezištnou kolmicí za obranu Balea a velšský reprezentant se tváří v tvář brankáři Chichizolovi nemýlil. Ještě před přestávkou zvýšil Benzema z penalty a totožnou standardní situaci měl Real k dispozici i po změně stran. Tíhu odpovědnosti ustál i Bale, což znamenalo jediné - suverénní vítězství favorizovaného týmu.

Střídající Lionel Messi zachránil bod Barceloně na hřišti Sevilly a zároveň odvrátil první porážku suverénního lídra v této sezoně. Argentinský kanonýr přišel na hřiště po hodině hry a v 89. minutě vyrovnal na konečných 2:2, teprve minutu předtím přitom snížil Luis Suárez.

Španělská fotbalová liga - 30. kolo:

Girona - Levante 1:1 (54. Granell - 68. Morales), Bilbao - Celta Vigo 1:1 (55. Núňez - 90.+1 Méndez), Las Palmas - Real Madrid 0:3 (26. a 51. z pen. Bale, 39. Benzema z pen.), FC Sevilla - FC Barcelona 2:2 (36. Vázquez, 50. Muriel - 88. Suárez, 89. Messi), Espaňol Barcelona - Alavés 0:0, Leganés - Valencie 0:1 (62. Rodrigo), Eibar - San Sebastian 0:0, Málaga - Villarreal 1:0 (37. Castro z pen.), Atlético Madrid - La Coruňa 1:0 (34. Gameiro z pen.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články