Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Real vydřel výhru v Eibaru, Atlético smetlo Celtu

Cristiano Ronaldo dvěma góly rozhodl o vítězství Realu Madrid v 28. kole španělské ligy 2:1 na hřišti Eibaru. Čtvrtá Valencie po téměř čtrnácti letech zvítězila v Seville. Obě branky při výhře 2:0 dal Rodrigo. Barcelona porazila Málagu 2:0. Atlético si zase po porážce s Barcelonou upevnilo druhé místo, když zdolalo Celtu 3:0.

Cristiano Ronaldo se raduje z branky
zdroj: Reuters autor: Vincent West

Svěřenci Diega Simeoneho navázali na sérii šesti ligových výher, kterou jim přerušil neúspěch na Camp Nou. Do vedení poslal Atlético těsně před poločasem nejlepší týmový střelec Antoine Griezmann, k němuž se dostal míč po rohovém kopu, francouzský kanonýr vyšachoval jednoho z bránících hráčů i gólmana Viga a vypálil do protějšího rohu branky. Byl to jeho šestnáctý ligový gól v sezoně.

Griezmann byl také u druhé branky domácích, když vyslal kolmou přihrávkou do šance Vitola, který skóroval v La Lize poprvé od loňského přestupu ze Sevilly. Krátce po gólu přepustil Vitolo své místo na hřišti Ángelu Correovi, jenž pár minut poté vstřelil třetí branku Atlética.

Dosud neporažená Barcelona otevřela v Málaze skóre po čtvrthodině hry, když Alba z levé strany přesně nacentroval na Luise Suáreze a uruguayský kanonýr hlavou nedal brankáři Jiménezovi šanci. Prosadil se tak proti všem 25 týmům, kterým v La Lize čelil. 

V 28. minutě přidali hosté druhý zásah, když se po Dembélého přihrávce patičkou trefil Coutinho. Vzápětí oslabil Málagu García, který za tvrdý zákrok na Albu dostal rovnou červenou kartu. Málaga je poslední s pouhými 13 body.

Je nám líto, video expirovalo.
Barcelona pohodlně vyhrála v Málaze

Real musel nejprve řešit komplikaci, neboť se mu po půlhodině hry zranil stoper Varane, kterého musel na hřišti nahradit Nacho. O chvíli později se ale "Bílý balet" prosadil, po Modričově dalekonosné přihrávce unikl domácí obraně Ronaldo a zakončil k tyči.

Portugalský reprezentant se trefil v sedmi soutěžních zápasech po sobě, což se mu povedlo naposledy v roce 2014, kdy dal gól dokonce ve 12 duelech v řadě.

Madridský klub ale o vedení přišel krátce po změně stran, když se Ramis hlavou trefil po Leónově rohovém kopu. Jednatřicetiletý záložník, který v minulosti krátce působil i v Realu, asistoval v lize už u šestého gólu do sítě "Bílého baletu", což se mu proti žádnému jinému klubu nepovedlo.

Šest minut před koncem ale znovu zaúřadoval Ronaldo, který hlavou po Carvajalově centru nedal brankáři Dmitrovičovi šanci. Portugalec dal více gólů ve třech ligových zápasech po sobě poprvé od podzimu 2013.

Šlágr mezi pátou Sevillou a čtvrtou Valencií nabídl množství šancí na obou stranách, domácí útočník Muriel dokonce trefil břevno, efektivní však byli pouze hosté. Dvakrát jim vyšla spolupráce asistujícího Kondogbii a skórujícího Rodriga, díky nimž Valencie prodloužila sérii bez porážky na šest zápasů.

Výsledky 28. kola La Ligy

Girona - La Coruňa 2:0 (21. Stuani, 57. Juanpe), Eibar - Real Madrid 1:2 (50. Ramis - 34. a 84. Ronaldo), Getafe - Levante 0:1 (79. Coke), Málaga - FC Barcelona 0:2 (15. L. Suárez, 28. Coutinho), Espaňol Barcelona - Real Sociedad 2:1 (51. Baptistao, 72. G. Moreno - 41. José), Atlético Madrid - Celta 3:0 (44. Griezmann, 56. Vitolo, 63. Correa), FC Sevilla - Valencie 0:2 (25. a 68. Rodrigo), Las Palmas - Villarreal 0:2 (67. Bacca, 90.+2 Sansone z pen.), Athletic Bilbao - Leganés 2:0 (10. a 17. Raúl García), Alavés - Betis Sevilla 1:3 (67. Sobrino - 23. a 78. Morón, 44. Javi García).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články