Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Messi "přihrál" Barceloně titul, Ronaldo sestřelil Getafe a Sevilla udolala Bilbao

Magnet 27. kola La Ligy rozhodl přímý kop Lionela Messiho. Vedoucí Barcelona proto zdolala druhé Atlético Madrid a v čele tabulky má náskok 8 bodů. Real Madrid zareagoval na předchozí nezdar s Espaňolem a vyhrál nad Getafe 3:1. Hvězdný útočník Cristiano Ronaldo skóroval dvakrát. Sevilla po brankách Muriela s Vázquezem porazila Bilbao. Zaváhal naopak Villarreal, který doma podlehl Gironě 0:2.

Lionel Messi se raduje z gólu do sítě Atlética Madrid
zdroj: REUTERS autor: Albert Gea

Messi rozhodl očekávaný šlágr ve 26. minutě. Na jeho zakroucený pokus z přímého kopu si sice brankář Oblak sáhl, mimo tyče ho však vyrazit nedokázal. Argentinský útočník se prosadil střelou ze standardní situace ve třetím duelu španělské ligy po sobě, což se mu v kariéře ještě nikdy nepodařilo.

Mírná komplikace přišla pro FCB ve 35. minutě, kdy musel se svalovým zraněním nuceně střídat Iniesta, kterého nahradil Gomes. Hlavního konkurenta v boji o titul nicméně do žádné vážnější šance nepustila a vítězství si pohlídala.

Trenér katalánského velkoklubu Ernesto Valverde se na jedenáctý pokus radoval z vítězství nad týmem vedeným Diegem Simeonem. Atlético Madrid prohrálo po osmi vítězných soutěžních zápasech.

Je nám líto, video expirovalo.
Messi zajistil Barceloně skalp Atlética Madrid

Real vedl od 23. minuty zásluhou Balea, který zcela osamocen zužitkoval Iscovu přihrávku uvnitř vápna. V závěru poločasu zvýšil na 2:0 Ronaldo, jemuž předložil míč Benzema, a portugalská hvězda si následně poradila s obránci i brankářem Martínezem.

S Getafe to vypadalo ještě hůř ve 47. minutě poté, co byl vyloučen Rémy. Přesto se hosté dostali ke kontaktnímu gólu. V 65. minutě totiž fauloval Nacho ve vápně Molinu a nařízenou penaltu proměnil Portillo.

"Bílý balet" si chtěl vzít dvoubrankové vedení zpět. Téměř vzápětí rozvlnil síť podruhé Ronaldo, ale gól nebyl uznán kvůli útočnému faulu. Dvanáct minut před koncem už se ovšem Ronaldo dočkal - po Marcelově centru zakončil přesně hlavou - 3:1.

Sevilla měla proti Bilbau od začátku šance . Correa, Sarabia ani Muriel ale zprvu neuspěli. Poslední jmenovaný však ve 27. minutě otevřel skóre přízemní střelou ke vzdálenější tyči a o pět minut později upravil na konečných 2:0 po N'Zonziho centru hlavičkou Vázquez.

Girona vyhrála na hřišti soupeře poprvé od 11. prosince. Ve Villarrealu ji poslal do vedení Stuani, který vstřelil 14. gól v sezoně a prožívá nejlepší ročník ve španělské nejvyšší soutěži. V závěru pojistil výhru outsidera Lozano.

Španělská fotbalová liga - 27. kolo:

Villarreal - Girona 0:2 (16. Stuani, 80. Lozano), FC Sevilla - Bilbao 2:0 (27. Muriel, 32. Vázquez), La Coruňa - Eibar 1:1 (33. vlastní Dmitrovič - 11. Inui), Leganés - Málaga 2:0 (55. Eraso, 62. Amrabat), Villarreal - Girona 0:2 (16. Stuani, 80. Lozano), FC Sevilla - Bilbao 2:0 (27. Muriel, 32. Vázquez), La Coruňa - Eibar 1:1 (33. vlastní Dmitrovič - 11. Inui), Leganés - Málaga 2:0 (55. Eraso, 62. Amrabat), Real Madrid - Getafe 3:1 (45. a 78. Ronaldo, 24. Bale - 65. Portillo z pen.), Levante - Espaňol Barcelona 1:1 (55. Morales z pen. - 90.+1 Baptistao), FC Barcelona - Atlético Madrid 1:0 (26. Messi), San Sebastian - Alavés 2:1 (6. Moreno, 11. Illaramendi - 39. Alfonso), Valencie - Betis Sevilla 2:0 (23. Rodrigo, 47. Zaza). 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články