Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Klub z Las Palmas se stébla chytá a sebral body Barceloně

Barcelona v dohrávce španělské ligy jen remizovala na hřišti sestupem ohroženého Las Palmas 1:1, a přestože dál drží v soutěži neporazitelnost, z posledních pěti zápasů potřetí nedokázala naplno bodovat. Letošní sezonu může z pohledu fotbalistů Realu Madrid zachránit pouze Liga mistrů. Tabulku vedou s pětibodovým náskokem před Atléticem Madrid, které má naopak s šesti výhrami za sebou aktuálně nejlepší formu a s nímž se "Barca" už v neděli utká na svém stadionu ve šlágru 27. kola.

Las Palmas - Barcelona
zdroj: Reuters

V Las Palmas poslal favorita v 21. minutě do vedení hvězdný Argentinec Lionel Messi precizně provedeným přímým kopem a 23. gólem v sezoně si upevnil pozici nejlepšího střelce ligy. Chvíli po přestávce ale dostali domácí šanci kopat po faulu penaltu a Jonathan Calleri ji chladnokrevně proměnil. Tým z Kanárských ostrovů pak tlaku lídra odolal a bod uhájil, přesto dál figuruje na sestupové pozici na třetím místě od konce tabulky.

Atlético k šesté ligové výhře za sebou nakročilo už v prvním poločase. Griezmann nejprve ve 26. minutě zužitkoval Kokeho přesný pas za obranu a za devět minut skóroval z přímého kopu.

Je nám líto, video expirovalo.
Las Palmas si vyšláplo na Barcelonu

I druhá půle patřila Atléticu a francouzskému útočníkovi. Ten zkompletoval hattrick v 56. minutě hlavou po centru Filipeho Luíse. Poté Griezmann převzal míč od Diega Costy a v 67. minutě z voleje udeřil počtvrté. Šestadvacetiletý reprezentant tak navázal na svůj nedělní hattrick proti Seville, polepšil si na 15 ligových branek v sezoně a je čtvrtý v tabulce kanonýrů.

Valencie remizovala v Bilbau 1:1 a nevyužila možnost vystřídat na třetí pozici mistrovský Real Madrid, který v úterý nečekaně prohrál s barcelonským Espaňolem 0:1. Hosty poslal do vedení ve 23. minutě Geoffrey Kondogbia, poté kanonýr Athleticu Aritz Aduriz neproměnil penaltu, ale Óscar de Marcos v úvodu druhé půle přece jen srovnal. Čtvrtá Valencie ztrácí na Real bod.

Sergio Ramos smutní, fotbalisté Espaňolu naopak slaví
zdroj: REUTERS autor: Sergio Perez

"Bílý balet" tak neprodloužil sérii čtyř vítězství. Konečný výsledek určil v 93. minutě Moreno tečovanou střelou z voleje a zařídil první výhru Espaňolu nad Realem po deseti letech.

Trenér madridského velkoklubu Zinedine Zidane šetřil některé opory včetně hvězdného Cristiana Ronalda. Další elitní útočník Karim Benzema přišel na hřiště až na poslední dvacetiminutovku. Úřadující šampiony Ligy mistrů čeká za týden odveta milionářské soutěže v Paříži proti PSG a předtím ještě nastoupí v sobotu doma proti Getafe.

Španělská fotbalová liga - 26. kolo:

Espaňol Barcelona - Real Madrid 1:0 (90.+3 Moreno), Bilbao - Valencie 1:1 (49. De Marcos - 23. Kondogbia), Getafe - La Coruňa 3:0 (40. Ángel, 44. vlastní Bóveda, 82. Molina), Málaga - FC Sevilla 0:1 (15. Correa), Atlético Madrid - Leganés 4:0 (26., 35., 56. a 67. Griezmann), Eibar - Villarreal 1:0 (16. Kike), Betis Sevilla - San Sebastian 0:0, Las Palmas - FC Barcelona 1:1 (48. Calleri z pen. - 21. Messi), Alavés - Levante 1:0 (90.+1 Laguardia).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články