Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Pohár žen FAČR 2023/2024

Zlín i nadále vládne české lize, Hradec Králové porazil 2:0

Mladá Boleslav – Senzační vstup do letošního ročníku nejvyšší soutěže v podání fotbalistů Fastavu Zlín pokračuje. Svěřenci trenéra Bohumila Páníka zvítězili díky přesným zásahům Diopa a Vukadinoviče nad Hradcem Králové 2:0 a vrátili se zpět na první místo, kde po včerejším triumfu v Jablonci přenocovala Mladá Boleslav. 

Hradecký Trubač si kryje míč před Diopem ze Zlína
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Duel hraný právě v Mladé Boleslavi, kde mají „Votroci“ azyl kvůli rekonstrukci stadionu, rozhodl ve 37. minutě na správném místě postavený Dame Diop. V poslední minutě zvýšil po brejku Vukadin Vukadinovič.

Zlín udělal v sestavě oproti poslednímu utkání se Spartou dvě změny. Do hry se vrátil uzdravený Pazdera a po trestu také obránce Hájek. Znovu však potvrdil svou velmi dobrou formu.

První poločas byl herně poměrně vyrovnaný. Hrálo se především v prostorech mezi oběma šestnáctkami, nicméně již ve 27. minutě byl hostující trenér Páník nucen sáhnout do sestavy svého týmu. Na nosítkách totiž opustil hřiště Živulič, který má podle prvních informací zlomenou kost v nártu a bude chybět několik týdnů.

Ke konci první půle si Zlín vypracoval dvě brankové příležitosti. První z nich zakončil Harba střelou do břevna a následnou dorážku Diopa chytil gólman Ottmar, druhá už však gólem skončila. Kopečný zatáhl míč, poslal před branku střílený centr a Diop bez větších problémů uklidil míč za záda brankáře Ottmara. V poslední minutě mohlo být vyrovnáno, ale hlavičku Žondry zpacifikoval zlínský gólman Dostál, do kabin tak obě mužstva odcházela za stavu 0:1.

Po změně stran působil Hradec aktivněji. Veškerou snahu vložil do útoku, čímž se v obraně otevírala okénka pro Zlín. Všechny střelecké pokusy hostů ovšem zkrachovaly na brankáři Ottmarovi nebo domácí obraně. Na druhé straně hřiště neskončila gólem šance Žondry a střela Martana skončila rovněž vedle pravé tyče. Strážce hostující svatyně Dostál pak výborně vychytal také Pázlera.

V závěru utkání Hradec Králové tlačil a snažil se o vyrovnání, nicméně gólově udeřili hráči hostí. Diop skvělou přihrávkou vyslal do úniku Vukadina Vukadinoviče, který zakončil přesně a střelou k přední tyči stanovil konečné skóre.

8. kolo první fotbalové ligy (hráno v Mladé Boleslavi):

FC Hradec Králové - Fastav Zlín 0:2 (0:1)

Branky: 37. Diop, 90. Vukadinovič. Rozhodčí: Berka - Pelikán, Dobrovolný. ŽK: Plašil, Martan, Žondra - Hnaníček, Jugas. Diváci: 1420.

Hradec Králové: Ottmar - Holeš, Chleboun, Polom, Plašil (86. Schwarz) - Trubač (75. Krátký), Janoušek - Martan, Pázler, Malinský (57. Vlkanova) - Žondra. Trenéři: Frimmel a Pilný.

Zlín: Dostál - Pazdera, Jugas, Hájek, Hubáček - Kopečný, Živulič (23. Janíček), Hnaníček, Holík (73. Vukadinovič) - Harba (81. Traore), Diop. Trenér: Páník.

Hlasy po utkání 8. kola první fotbalové ligy FC Hradec Králové - Fastav Zlín

Bohuslav Pilný (trenér Hradce Králové): "V první řadě bych chtěl říct, že jsme dnes hráli s velmi kvalitním soupeřem, který není náhodou na čele ligy. Mají zajímavé mužstvo jak pohybově, tak fotbalově. My jsme v prvním poločase naskočili na to, co Zlín chtěl - abychom hráli hodně středem, kde čekali na naše ztráty a okamžitě chodili do protiútoků. Měli rychlou přechodovou část a my, i když jsme si před utkáním říkali, že chceme hrát po stranách hřiště, tak jsme to neplnili. Přežili jsme břevno Harby, ale pak jsme z brejku inkasovali, což byla voda na mlýn Zlína. Oni pak čekali na svoje brejky, ale dovolím si tvrdit, že do 88. minuty, než padl druhý gól, jsme sahali po bodu. Bohužel jsme gól na 1:1 nedali. Závěr zápasu pak byl vabank a dostali jsme druhý gól. Zlín má velmi kvalitní mužstvo, ale dalo se s ním bodovat. Naši hráči by ale museli všichni podat výkon na hranici svých možností, což nám tam ale dnes podle mého chybělo."

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Dnes to pro nás bylo těžké utkání. Měli jsme v týdnu určité zdravotní problémy. Někteří hráči nemohli přijet na utkání, některé jsme přivezli až v den utkání. I přes to jsme chtěli zápas odehrát a ne ho odkládat. Nakonec to pro nás bylo dobré. Mužstvo je momentálně v tahu a potřebuje hrát. Museli jsme pokrýt rychlé boky, uskákat Libora Žondru a posbírat odražené balóny. Důležitý byl gól na 0:1 po jednom z našich výpadů, ale nakonec se utkání rozhodlo až druhým gólem. I proto jsme sem Vukadinoviče přivezli až dnes těsně před zápasem, což se nakonec ukázalo jako správné rozhodnutí. Do té doby ležel v posteli, ale sám hráč řekl, že se cítí dobře a odehraje část utkání. Tak jsme ho na část hry pustili na hřiště a on druhým gólem rozhodl. Naši hráči zůstávají stále stejní. Uvědomují si, že když se budou chovat jinak, tak dostanou přes nos přesně tak, jak to v životě chodí, když si člověk myslí, že všechno zná a umí. To se pak spadne dolů a je to těžké."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy