Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/24

Dukla přestřílela v bláznivém utkání Brno 4:2

Praha – Vynikající střeleckou formu momentálně prokazují fotbalisté pražské Dukly. Podruhé za sebou nastříleli soupeři čtyři góly a poskočili v neúplné tabulce nejvyšší soutěže na páté místo. Proti brněnské Zbrojovce bleskově vedli 2:0, ale hostující Michal Škoda dvěma přesnými zásahy orámoval poločasovou přestávku. Pražané však zareagovali nejlepším možným způsobem a díky Juroškovi se Štětinou převážili misky vah opět na svou stranu. 

Utkání Dukla Praha - Zbrojovka Brno
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Dukla prožila snový vstup do utkání. Bezpalec poslal dlouhý pas za obranu, na který si naběhl Beauguel a ve druhé minutě propálil Melichárka. Domácí tak oplatili Zbrojovce bleskový gól z jarního zápasu, v němž brněnský Hyčka otevřel skóre už po čtrnácti sekundách. Beauguel zároveň zlomil své střelecké trápení, když v lize skóroval po třiceti zápasech.

O osm minut později navíc svěřenci Jaroslava Hynka přidali druhou branku. Juroškův přímý kop do vápna prodloužil Olayinka a Štetina na zadní tyči propasíroval míč skrz Melichárka za čáru.

Brno zahrozilo až ve 21. minutě, kdy Hyčkova rána tečovaná jedním z domácích hráčů skončila těsně mimo. Jinak ale tempo jednoznačně diktovala Dukla. Šural poslal chybnou přihrávkou do sóla domácího Néstora, ale španělský záložník místo střely zkoušel kličku a tu Melichárek vystihl.

Ve 36. minutě se Zbrojovka dostala zpět do hry. Na Hyčkův centr z levé strany si naběhl Škoda a hlavou s pomocí tyče snížil. Domácí si mohli vzít dvoubrankový náskok do přestávky zpět, jenže Néstor neproměnil ani další únik.

Pražany zahozené šance přišly draho. V úvodu druhé půle totiž Hyčka opět našel Škodu, který po 35 sekundách srovnal. Dva góly během ligového utkání dal potřetí v kariéře. 

Domácí se po inkasované brance rychle oklepali. Hanousek zůstal po přímém kopu sám na malém vápně, ale hlavou trestuhodně minul. Vzápětí po Vraštilově hrubé chybě postupoval sám na Melichárka Néstor, znovu si však v zakončení počínal tragicky a pouze lehce dloubl míč do brankářových rukavic.

V 63. minutě už se nicméně Pražané dočkali třetí trefy. Smolař zápasu Néstor zatáhl míč po levé straně, poslal jej napříč malým vápnem a Juroška ve skluzu skóroval.

Neuběhlo ani pět minut a fanoušci z Julisky slavili další trefu milovaného klubu. Melichárek vyrazil centr nešťastně do obránce Štetiny, od něhož se míč dostal do sítě. Slovenský stoper vstřelil poprvé dva góly v jednom utkání a stanovil konečné skóre 4:2.

8. kolo první fotbalové ligy:

Dukla Praha - Zbrojovka Brno 4:2 (2:1)

Branky: 11. a 68. Štetina, 2. Beauguel, 63. Juroška - 36. a 46. Škoda. Rozhodčí: Machálek - Blažej, Myška. ŽK: Hanousek - Šural, Škoda, Přichystal. Diváci: 1432.

Dukla: Rada - Kušnír, Bezpalec, Štetina, Preisler - Néstor (76. Čajič), Tetour, Hanousek - Juroška (84. Koval), Beauguel, Olayinka (61. Považanec). Trenér: Hynek.

Brno: Melichárek - Šural, Vraštil, Jovanovič, Lutonský - Sedlák, Polák (77. Lacko) - Pašek (61. Přichystal), Škoda, Hyčka - Řezníček. Trenér: Habanec.

Hlasy po utkání 8. kola první fotbalové ligy Dukla Praha - Zbrojovka Brno:

Jaroslav Hynek (trenér Dukly): "Skvěle jsme zápas otevřeli, ale ještě do poločasu jsme z něj udělali drama. Za stavu 2:0 mohl dát Néstor dvě branky, mohli jsme první poločas vyhrát 4:0. To snížení nás nutilo hrát v druhé půli daleko pozorněji. Hráče jsme celý poločas nabádali, co změnit tak, abychom byli kompaktní, ale hned z prvního protiútoku se nám to nepodařilo a soupeř vyrovnal na 2:2. Stalo se nám to už několikrát, ale tým opět ukázal svou vnitřní sílu. Znovu šel za vítězstvím, znovu jsme si vytvářeli příležitosti a nakonec jsme to dovedli do vítězného konce. I když za stavu 2:2 mělo Brno ještě jednu šanci a tam nás pánbůh podržel. Néstor napravil to, co v první půli nedal, rozjel akci na 3:2. A ve finále jsme to rozhodli čtvrtým gólem. Jsem rád, že tým takhle zabojoval, a získali jsme další tři body k tomu, abychom se docela dobře odrazili do podzimu. Věřím, že zůstaneme na zemi a od pondělí se budeme chystat na to, abychom uspěli v Boleslavi."

Svatopluk Habanec (trenér Brna): "Zápas mohl skončit úplně jiným poměrem branek, možná i 7:5. Prvních 20 minut jsme byli sparing Dukly. V úvodu povedený balon za obranu, v 11. minutě druhá hrubka. Přesto jsme trochu zvedli naše pochroumané sebevědomí a dali jsme branku Škodou. Výborný byl nástup do druhé půle, kdy jsme vyrovnali a pak přišla možná trochu zlomovka, když mohl Honza Polák dát na 3:2. Zápas by se otočil a mohl se vyvíjet jinak. Bohužel se nestalo a Dukla, která snad už osm let funguje takhle, nás přehrála fotbalovostí. Osm hráčů z jedenácti, které jsme měli na hřišti, mají spíše destruktivní funkce. Naše útočná fáze teď není taková, protože máme zraněné hráče. To ale není výmluva, musíme se nachystat na další zápas a dát mužstvo psychicky dohromady. Jeden bod ze tří zápasů, to není dobrá bilance, zvlášť když to byla mužstva asi na naší úrovni - Bohemka, Hradec, Dukla. Musíme se z toho dostat prací na tréninku."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články