Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Duel Karviné s Libercem musel být odložen. Slovan zachvátila epidemie

Karviná – Fanoušci Karviné si domácí duel proti fotbalistům Liberce budou muset nějakou dobu počkat. Střetnutí, které bylo plánované na sobotu, muselo být odloženo, jelikož kádr Slovanu postihla epidemie. Nařídila to Krajská hygienická stanice, která rozhodla, že tým bude minimálně do pondělí v karanténě a nesmí ani trénovat. Nový termín zápasu zatím nebyl určen.

Liberec sužuje nebývalá marodka a od minulého týdne čtrnáctý tým ligové tabulky trápí i viróza a střevní chřipka. Slovanu tak už v pondělní dohrávce na Slavii, kde podlehl 0:1, chyběli někteří hráči.

"Jedná se o virové infekční onemocnění. Myslím, že karanténa je v tomto případě v pořádku, aby nedošlo k rozšíření na další hráče a realizační tým," řekl klubový lékař Ladislav Dzan.  "Odložení utkání v Karviné asi bylo jediné možné řešení. Neměli bychom s kým hrát, dnes bylo mimo 12 lidí z kádru," dodal trenér Jindřich Trpišovský, kterého viróza stejně jako další členy realizačního týmu postihla také.

Epidemie v kádru je pro Liberec komplikací i proto, že už příští čtvrtek má hrát doma druhý zápas základní skupiny Evropské ligy proti PAOK Soluň. Na úvod skupiny Severočeši remizovali v Ázerbájdžánu s Karabachem 2:2 a je možné, že se virózou nakazili právě v daleké destinaci.

"Už od návratu z Ázerbájdžánu se nás drží nějaký bacil. Pár kluků to prodělalo před Slavií a na ostatní to dolehlo v tomto týdnu," uvedl Trpišovský. "Už někdy před 12 lety jsem něco podobného zažil, když jsem trénoval dorost. Ale na této úrovni je to poprvé. V kabině nám zůstalo torzo týmu. Navíc i dnes na tréninku se přihlásili další, že jim není dobře," dodal kouč.

Kromě dlouhodobých marodů kapitána Lukáše Pokorného, Petra Ševčíka a Ondřeje Machuči se v minulých dnech zranili také Milan Baroš, Vladimír Coufal či Radim Breite. Mimo hru jsou i Ondřej Karafiát, Daniel Bartl, oba brankáři Martin Dúbravka a Václav Hladký a potíže mají také Zdeněk Folprecht, Vojtěch Hadaščok či Milan Nitrianský.

Slovan bude v karanténě minimálně do pondělního odpoledne. O tom, zda poté bude moci začít trénovat a chystat se na čtvrteční zápas Evropské ligy, rozhodnou lékařská vyšetření a rozhodnutí krajského hygienika.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články