Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Boleslav dokázala vyhrát v Jablonci a je v čele neúplné tabulky

Jablonec nad Nisou – Novými lídry první ligy jsou fotbalisté Mladé Boleslavi. V utkání s Jabloncem měli navrch a vyhráli 2:1, když rozhodl v 75. minutě Tomáš Přikryl. Na čele tabulky mají dvoubodový náskok na Zlín, ten ovšem ještě své utkání bude hrát.

Douglas Da Silva
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Jabloneckému kouči Frťalovi vypadli před zápasem oba elitní stopeři Beneš s Pernicou a ve středu obrany tak nastoupila dvojice Vojtěch Kubista a Kouřil. A právě po zaváhání druhého jmenovaného otevřela Boleslav skóre. Hostující Douglas da Silva poslal dlouhý balon na nabíhajícího Golgola Mebrahtua, který si šikovně obhodil Kouřila a přízemní střelou na zadní tyč překonal Hrubého. Australský útočník skóroval v pátém z posledních šesti soutěžních duelů.

Mladá Boleslav po rychlém vedení dobře bránila a nepouštěla soupeře k velkým šancím. Z domácích v první půli zahrozili jen hlavičkující Doležal a po něm Mehanovič, jehož střelu ve 20. minutě vyrazil brankář Diviš. To hosté byli nebezpeční hlavně po brejcích a dvakrát mohl zvýšit Mebrahtu. Nejprve z protiútoku po Chramostově přihrávce zamířil mimo a pak v 31. minutě sám před bránou trefil jen domácího gólmana.

Do druhé půle poslal jablonecký trenér střídajícího Stanislava Tecla a domácí přidali. V 52. minutě pálil Doležal a Diviš pak vyrazil na roh. Po něm ve vápně po souboji s Kúdelou spadl Kouřil a rozhodčí Marek nařídil proti hostům pokutový kop. Tecl však z penalty překopl branku.

Po hodině hry měl další velkou šanci Mebrahtu, jenže znovu trefil jen domácího brankáře. Z následného rohu se neprosadil ani Hůlka a hosty pak zahozené možnosti mrzely. Na levé straně se totiž v 63. minutě probil Hybš, poslal centr do vápna a Tecl s pomocí břevna překonal Diviše.

Kouč hostů Kalvoda zareagoval na narůstající domácí převahu střídáním a nasadil zkušeného Mageru. Mladoboleslavští ožili a v 75. minutě znovu vedli. Pauschek se pustil do odvážného průniku, nacentroval do šestnáctky a Přikryl dostal balon z voleje přes domácího brankáře do sítě. Za minutu tentokrát vyhrál další souboj s Přikrylem gólman Hrubý, který se v 84. minutě blýskl i proti Vukadinovičově střele a především Magerově dorážce. K vyrovnání to už ale Jablonci nepomohlo.

FK Jablonec - FK Mladá Boleslav 1:2 (0:1)

Branky: 63. Tecl - 9. Mebrahtu, 75. Přikryl. Rozhodčí: Marek - Ratajová, Peřina. ŽK: Masopust, Mehanovič, Mihálik, Hybš - Kúdela, Přikryl. Diváci: 1741.

Jablonec: Hrubý - Nový, V. Kubista, Kouřil, Hybš - Hübschman - Masopust (46. Tecl), Jiráček, Mihálik (77. Wágner) - Mehanovič (61. Pospíšil) - Doležal. Trenér: Frťala.

M. Boleslav: Diviš - Pauschek, Douglas da Silva, Hůlka, Fleišman - Přikryl, Kúdela, Mareš (87. Takács), Kalabiška (64. Vukadinovič) - Mebrahtu, Chramosta (67. Magera). Trenér: Kalvoda.

Zdenko Frťala (trenér Jablonce): "Mladá Boleslav ukázala svoji kvalitu, ale myslím, že jsme ve většině zápasu byli vyrovnaným soupeřem. Zápas se lámal poté, co jsme vyrovnali. Ve snaze získat tři body jsme se dopouštěli v obraně chyb, které hosté potrestali a své vítězství mohli znásobit. Podržel nás brankář. Porážka mrzí, ale co se týče přístupu a nasazení, dnes není hráčům co vytknout. Musíme věřit, že dnešní zápas je odrazovým můstkem k nejbližšímu utkání, které bude již úspěšné. Série bez výhry se protáhla na šest zápasů, je to nepříjemné, nebudeme se schovávat, je to holý fakt. Nyní se ukážou morální vlastnosti hráčů."

Leoš Kalvoda (trenér M. Boleslavi): "Vyhráli jsme, takže jsem spokojen. Byly tam nějaké chyby, výkon nebyl takový, jaký jsme ukázali na Spartě nebo v předchozím kole proti Slovácku. Kluci to ale odmakali se vším všudy a jen tak pokračovat. Zítra sledovat Zlín budu, je to jeden z našich příštích soupeřů. Ale že bychom teď koukali na tabulku? Je to vždy stejné, postupy nahoru a pády dolů."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články