Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP ve vodním slalomu 2024

SESTŘIH: Česká sedmnáctka na ME září, Ukrajinu porazila 3:1 a postupuje do čtvrtfinále

Dva zápasy, šest bodů, skóre 8:1. Česká fotbalová sedmnáctka na mistrovství Evropy po drtivém vítězství nad Kyprem 5:0 jasně přehrála také Ukrajinu, tentokráte 3:1. Kypr navíc podlehl i 1:3 Srbsku, Češi tak mají již jistý postup ze skupiny A. V neděli svěřenci trenéra Jiřího Žiláka uzavřou skupinu proti Srbsku. Přímé přenosy nabízí ČT sport Plus.

Ondřej Penxa zvyšuje na 2:0
zdroj: X/Česká fotbalová reprezentace

"Myslím, že jsme odehráli velice kvalitní zápas, který jsme měli od začátku pod kontrolou. Dobře jsme napadali a vytvářeli si šance. Až na závěr jsme soupeře do šancí naopak nepouštěli, takže panuje velká spokojenost a musím pochválit celý tým. Mrzí mě, že to nebylo s čistým kontem, protože obdržená branka byla podle mě zbytečná," citoval web FAČR Žiláka, který u mužstva po šampionátu skončí.

Českému týmu se vyplatila velká aktivita a důsledné napadání soupeře v úvodu zápasu. Matěj Kvaček trefil ruku protivníka a Lukáš Moudrý penaltu s přehledem proměnil.

Ve druhém poločase přišly dva hvězdné momenty sedmnáctiletého hráče Sparty Ondřej Penxy. Zvláště jeho druhá trefa v 88. minutě stála za to. Výsledek už jen korigoval z pokutového kopu Kyrylo Dihtjar.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Ukrajina "18" – Česko "18"

Třetí zápas na turnaji české mladíky čeká v neděli proti Srbsku. Oba týmy mají po šesti bodech a jistý postup. Česká sedmnáctka startuje na Euru poprvé od roku 2019, kdy prošla do čtvrtfinále. Tato fáze turnaje se na Kypru odehraje ve středu a ve čtvrtek, semifinále v neděli 2. června a finále tři dny nato.

"Na čtvrtfinále se moc těšíme a dobře se na něj připravíme. Ale ještě nás čeká jedno utkání ve skupině, které chceme vyhrát,"uvedl Žilák. Češi vedou tabulku skupiny díky lepšímu skóre a budou hrát s týmem z "béčka". To zatím vede Rakousko před Dánskem.

Ukrajina – Česko 1:3 (0:1)

Branky: 90.+5 z pen. Dihtjar – 61. a 88. Penxa, 12. Moudrý z pen.

Sestava Česka: Obdržálek – Řeháček, Krpálek, Míček, Kolísek – Slončík, Panoš (68. Naskos) – Švancara (68. Sosna), Moudrý (81. Belžík), Penxa (90.+1 Kolářík) – Kvaček (68. Nechvátal). Trenér: Žilák.

Kypr – Srbsko 1:3 (1:1).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články