Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Fotbalová sedmnáctka na úvod ME vyškolila Kypr

Jasnou výhrou nad Kyprem zahájila reprezentační fotbalová sedmnáctka účast na mistrovství Evropy své věkové kategorie. V Larnace porazila tým pořádající země s přehledem 5:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání ME u17 Kypr – Česko

Fanoušci, kteří velice slušně zaplnili stadion v Larnace, viděli stálou převahu českého týmu. Jeho kouč Jiří Žilák, pro něhož je to poslední turnaj u týmu a poté odchází trénovat mládež do Slavie, poslal na trávník hned sedm hráčů svého nového zaměstnavatele a jediného krajánka Sosnu z turínského Juventusu.

Kypřané se pokoušeli o rychlé protiútoky, ale moc šancí jim čeští mladíci nedávali. Svoji převahu v prvním poločase vyjádřil český výběr trefami Koláříka a poté Naskose, který proměnil pokutový kop, a třetí trefu přidal Nechvátal.

Po přestávce už český celek neměl takový tah na branku a šancí bylo pomálu, takže se skóre změnilo jen v závěru utkání, když se trefili do kyperské branky střídající Penxa a v nastaveném čase také Kvaček.

"Jsem moc rád za vítězný vstup do turnaje. Myslím, že v prvním poločase jsme hráli hodně intenzivně a s velkou kvalitou. Zaslouženě jsme se dostali do vedení. Ve druhém poločase se nám hra roztrhala, ale jsem rád, že jsme v závěru zápasu ještě dokázali skóre navýšit. Jsem spokojený s výsledkem i herním projevem," citoval web FAČR kouče Žiláka.

Ve čtvrtek čeká český celek Ukrajina, která v úvodním zápase čtyřčlenné skupiny, z níž postupují první dva celky, podlehla Srbsku 0:1.

Mistrovství Evropy fotbalistů do 17 let v Larnace:

Skupina A:

Kypr - Česko 0:5 (0:3)

Branky: 26. Kolářík, 28. Naskos z pen., 40. Nechvátal, 81. Penxa, 90.+3 Kvaček.

Sestava Česka: Obdržálek - Beran (66. Krpálek), Siegl, Míček, Kolísek (46. Řeháček) - Čížek, Naskos (87. Moudrý) - Kolářík, Belžík, Sosna (75. Penxa) - Nechvátal (66. Kvaček). Trenér: Žilák.

Srbsko - Ukrajina 1:0 (1:0)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články