Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Z Prostějova až do Bari. Sparťanka Matoušková rozšířila počet legionářek

V Itálii se znovu sejde s bývalou spoluhráčkou Andreou Staškovou. Fotbalová reprezentantka Gabriela Matoušková si vyzkouší první zahraniční angažmá po přestupu do prvoligového týmu Pink Bari. Prostějovská rodačka působila od roku 2014 ve Spartě a získala v jejím dresu dva mistrovské tituly a čtyři triumfy v domácím poháru.

Gabriela Matoušková v popředí (č. 26) ještě v dresu Sparty
zdroj: ČTK autor: Martin Salajka

Bari obsadilo v předčasně ukončené sezoně italské ligy kvůli koronaviru desáté místo ve dvanáctičlenné tabulce. Mistryněmi se staly fotbalistky Juventusu s bývalou spoluhráčkou Matouškové Andreou Staškovou, jež odešla ze Sparty do Turína loni.

Minulý týden opustila tuzemskou ligovou soutěž trojnásobná nejlepší česká fotbalistka roku Kateřina Svitková, která zamířila ze Slavie do West Hamu.

Čtyřiadvacetiletá Svitková už trénuje v Londýně. Nové prostředí se jí líbí. "Na takové trávě jsem snad ještě nikdy nehrála a my na tom trénujeme, což je super," řekla Svitková.

Svitková v Česku excelovala. Za sedm sezon získala se Slavií pět ligových a dva pohárové triumfy, třikrát pomohla sešívaným do čtvrtfinále Ligy mistryň. Vstřelila sto osmdesát osm branek a třikrát se v České republice stala fotbalistkou roku. Teď se chce prosadit i v anglické Premier League.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články