Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Svitková je ve West Hamu: Trénujeme na trávě, na jaké jsem nikdy nehrála

Trojnásobná nejlepší česká fotbalistka roku Kateřina Svitková zamířila ze Slavie do West Hamu United. Stejně jako Tomáš Souček, který je v týmu "Kladivářů" na hostování. Fotbalová cesta někdejších opor červenobílých je tak v mnoha ohledech podobná.

Kateřina Svitková s dresem West Hamu
zdroj: West Ham United

"Je to určitě srandovní, protože pokud se nám oběma povedlo vyhrát fotbalistu roku naší země a ještě jdeme do stejného klubu, tak je to úžasný," konstatovala hráčka.

Čtyřiadvacetiletá Svitková už trénuje v Londýně. Nové prostředí se jí líbí. "Na takové trávě jsem snad ještě nikdy nehrála a my na tom trénujeme, což je super," řekla Svitková.

Svitková v Česku excelovala. Za sedm sezon získala se Slavii pět ligových a dva pohárové triumfy, třikrát pomohla sešívaným do čtvrtfinále Ligy mistryň. Vstřelila sto osmdesát osm branek a třikrát se v České republice stala fotbalistkou roku. Teď se chce prosadit i v anglické Premier League.

Je nám líto, video expirovalo.
Svitková už trénuje s West Hamem

"Momentálně tam přicházejí nejlepší hráčky ze všech klubů, tak si myslím, že to v Anglii má absolutně nejlepší úroveň. Pro mě je jenom dobře, že jsem se tam dostala a doufám, že se tady prosadím a budu se moci měřit s top hráčkami," dodala fotbalistka.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články