Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Z Premier League zpět do Championship. Skalák přestoupil z Brightonu do Millwallu

Jiří Skalák těsně před startem nové sezony zvolil změnu působiště, nadále ale zůstává v Anglii. Po tříletém angažmá v Brightonu, se kterým si zahrál Premier League, přestoupil do druhé nejvyšší soutěže. Nově bude šestadvacetiletý záložník nastupovat za Millwall, kde podepsal kontrakt na tři roky.

Jiří Skalák
zdroj: Sport Invest

"Rozhodujícím faktorem byl především velký zájem klubu o mé služby. Millwall o mě stál už v posledních dvou přestupových obdobích, ale před rokem jsem se chtěl poprat o místo v Premier League a v zimě mě pak odmítl pustit Brighton. O to více si vážím toho, že se zástupci Millwallu k jednání vrátili také nyní a nakonec se vše podařilo dotáhnout do konce," řekl po podpisu kontraktu Jiří Skalák.

Bývalý hráč Sparty naznačil i jiné nabídky, které se v létě objevily. "Byly zde další možnosti v Anglii i mimo ni, ale právě zájem klubu i jejich jasná představa o mém sportovním využití byly pro mě důvodem k podpisu v Millwallu. Důležité pro mě bylo také to, že jsem byl v kontaktu s trenérem a od prvního rozhovoru jsem cítil jeho důvěru v to, že týmu budu umět pomoct. Moc se na nové prostředí těším," dodal na adresu druholigového celku.

Dlouhodobý zájem ze strany londýnského klubu potvrdil také hráčův agent Viktor Kolář. "Jednoznačnou prioritou pro nás i pro hráče bylo setrvání v Anglii, ačkoliv na stole byly také varianty z kontinentální Evropy. Millwall se k jednání opakovaně vracel, zájem o hráče byl ze strany trenéra i kompletního sportovního vedení enormní," uvedl Kolář.

Jiří Skalák
zdroj: Sport Invest

"V součtu s ambicemi a jasnou sportovní koncepcí se jedná o ideální variantu. I vzhledem k délce finálních jednání jsme velmi rádi, že se podařilo najít schůdnou variantu pro všechny zúčastněné strany," doplnil Kolář.

Na tříleté působení v Brightonu bude Jiří Skalák vzpomínat pouze pozitivně. "Byly to jednoznačně tři nejlepší roky v mé kariéře, které mě hodně posunuly fotbalově i lidsky. Poslední rok samozřejmě nebyl dle mých představ, ale to jednoduše k fotbalu patří. Celé mé angažmá v Brightonu v čele s postupem klubu do Premier League však budu mít navždy v paměti," prozradil pardubický rodák, který se nadále nevzdává ani svého snu o pravidelných startech v Premier League.

"O tom sní každý fotbalista a já nevidím důvod, abych tento sen po jedné sezoně opouštěl. V Millwallu jsem podepsal smlouvu na tři roky a nikde není psáno, že bych si nejlepší soutěž světa nemohl zahrát právě v tomto dresu," řekl sebevědomě Skalák.

Jeho klub začne novou sezonu již v sobotu duelem proti Middlesbrough, Jiří Skalák je na zápasové vytížení připraven. "Počítám, že naskočím později, ale nachystán jsem na sto procent. Vím, že se mnou trenér počítá na kraj čtyřčlenné záložní řady, velmi se těším také na zahrávání standardních situací. Co jsem viděl statistiky, měl loni Millwall nejvíce rohů a přímých volných kopů v soutěži, nepodařilo se to však příliš využít gólově. Také o tom jsme spolu s trenérem mluvili, jeho důvěra mě těší."

Dalším lákadlem jsou pro novou posilu také vyhlášení fanoušci jeho klubu. "Slyšel jsem o nich hodně, na doporučení jsem se podíval také na nějaké články a filmy. Nic mě prý ale nedokáže dobře nachystat na realitu, takže jsem hrozně zvědavý a natěšený už na sobotní duel."

Vidinu pravidelných startů vítá také z pohledu perspektivy v národním týmu. "Pokud budu nastupovat pravidelně v klubu, šance na nominaci se samozřejmě výrazně zvýší. Národní dres je pořád nejvyšší poctou a já pevně věřím, že bych se v dohledné době opět mohl do reprezentace vrátit," zakončil Skalák.

Zdroj
Sport Invest

Hlavní zprávy

Nejčtenější články