Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nebýt skvělé práce lékařů, nejsem tady, děkuje Ferguson po operaci mozku

Fotbalové fanoušky tato zpráva v květnu zaskočila. Slavný kouč Sir Alex Ferguson se musel podrobit kvůli krvácení do mozku naléhavé operaci, která ale proběhla v pořádku. Šestasedmdesátiletý bývalý trenér Manchesteru United dva měsíce po zákroku poděkoval ve videu lékařům za jejich péči. 

Alex Ferguson
zdroj: ČTK/DPA/Nicolas Armer

Ferguson podstoupil operaci kvůli krvácení do mozku začátkem května a poté strávil několik dní na jednotce intenzivní péče. Proto po více než dvou měsících v prvním veřejném vystoupení od zákroku poděkoval lékařům i dalšímu personálu z Macclesfieldu, univerzity Salford Royal a nemocnici Alexandra.

"Věřte mi, bez těchto lidí, kteří mi dali veškerou péči, už bych tady neseděl. Takže jim za sebe i celou moji rodinu děkuji," uvedl Ferguson. "Potěšila mě také obrovská podpora fanoušků. Psali mi z celého světa, velmi si toho vážím," přidal skotský kouč.

Ferguson ukončil trenérskou kariéru v roce 2013 po dlouhých 27 letech na lavičce Manchesteru United. Z týmu, jenž patřil k nejhorším v anglické lize, postupně vybudoval velkoklub, se kterým v letech 1999 a 2008 vyhrál Ligu mistrů a získal třináct titulů. Na kontě má také pět Anglických a čtyři Ligové poháry.

Svým oblíbeným "rudým ďáblům" bude opět fandit. "Vrátím se později v této sezoně, abych sledoval tým. Přeji Josému Mourinhovi a všem hráčům jen to nejlepší. Za vše díky," dodal Ferguson.

Zdroj
ČTK, bbc.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články