Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Z Juventusu mě prostě vykopli. Kvůli Ronaldovi, mrzí Higuaína

Bíločerný dres Juventusu před startem nové sezony Serie A vyměnil za červenočerný Milána. Odchod Gonzala Higuaína od italského mistra však dobrovolný nebyl. Argentinský kanonýr prozradil, že důvodem hostování v AC byl příchod Cristiana Ronalda a že turínský klub ho vykopl.

Angažmá v Juventusu si užíval. V turínském velkoklubu byl jedničkou na pozici hrotového útočníka, což dokázal přetavit v pravidelné gólové příděly. Nezopakoval sice výkon z Neapole, kdy se stal králem střelců Serie A, přesto svému novému týmu pomohl k dvěma titulům v lize i italském poháru.

Jenže ani to nezajistilo Gonzalu Higuaínovi, aby v Juventusu pokračoval i v nynější sezoně. Rekordní posilu, která z Neapole přišla v roce 2016 za 90 milionů eur, vystrnadil ještě větší nákup. Příchod Cristiana Ronalda (100 milionů), s kterým Argentinec v dresu Realu Madrid několik sezon hrál.

"Odchod z klubu nebylo mé rozhodnutí. Pro Juventus jsem obětoval vše, vyhrál jsem spoustu trofejí a poté přišel Cristiano. Klub mi řekl, že nemohu zůstat a zkusí moji pozici nějak vyřešit," popsal třicetiletý střelec, který za dvě sezony v turínském klubu nasázel 55 branek. 

Proč se Real bez Ronalda trápí? I to bylo tématem nového Fotbal fokus podcastu:

"Nechci Juventus nijak pomlouvat, jelikož se o mě dobře starali. Spoluhráči i fanoušci mi dali spoustu lásky. Ale já jsem o odchod nežádal. Prostě mě vykopli," řekl. 

Higuaín však cítil problémy už dříve. Když se v květnu ve finále Coppa Italia neobjevil v základní sestavě, tušil, že je něco špatně. "Měl jsem pocit, že tehdy se něco zlomilo. A poté podepsali Ronalda," konstatoval.

Dalším působištěm Argentince se nakonec stal AC Milán, který je už jeho třetím velkým týmem z Apeninského poloostrova. U Rossoneri je zatím na hostování s opcí v hodnotě 36 milionů eur a angažmá v novém působišti si užívá.

"Milán byl nejlepší řešení. Líbilo se mi, co všechno udělali, aby mě získali. AC mi dalo po nepovedeném mistrovství světa něco navíc a já našel to, co jsem hledal," dodal.

Co se osobních statistik týče, působení u Milánských zatím Higuaínovi svědčí. V 9 zápasech vstřelil 4 branky, a v lize má tak stejný počet gólů jako právě Ronaldo v Juventusu. Rozdíl je však v postavení v tabulce, kde je Milán až desátý a na turínský tým ztrácí už 12 bodů.

Higuaín tak bude muset gólově ještě přidat, aby svůj tým zvedl.

Zdroj
ČT sport, Gazetta dello Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články