Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Bonucci se vrátil do Juventusu, Higuaín bude hostovat v AC Milán

Velké hráče si vyměnily dva velké italské fotbalové kluby. Obránce Leonardo Bonucci se po roce v AC Milán vrátil do Juventusu Turín. Do Milána však zamířili útočník Gonzalo Higuaín, kterého "Rossoneri" získali na hostování s opcí, a stoper Mattia Caldara.

Gonzalo Higuaín
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/www.imagephotoagency.it

Bonucci loni překvapivě po sedmi letech skončil v Juventusu a zamířil do konkurenčního AC Milán. Tomu se však sezona nepovedla a přes mohutné investice obsadil v italské lize až šesté místo.

Jednatřicetiletý reprezentační stoper, který s Juventusem získal šest titulů, podepsal se svým staronovým zaměstnavatelem kontrakt na pět let. Cenu Bonucciho i Caldary kluby vyčíslily na 35 milionů eur (asi 898 milionů korun), takže prakticky jde o výměnu.  

Zápůjčka třicetiletého Higuaína přijde AC na 18 milionů eur (asi 461 milionů korun), za případný přestup by musel Juventusu za rok doplatit dalších 36 milionů eur (asi 922 milionů korun).

Higuaín do Turína přišel před dvěma lety z Neapole za 90 milionů eur a ve 105 soutěžních zápasech nastřílel 55 gólů. Po nedávném příchodu Portugalce Cristiana Ronalda z Realu Madrid však argentinský reprezentant ztratil místo v týmu.  

Juventus koupil čtyřiadvacetiletého Caldaru v lednu 2017 z Atalanty Bergamo, kde ho však nechal hostovat až do konce minulého ročníku. Hráč s jedním startem za italskou reprezentaci dosud odehrál v Serii A 55 utkání a dal deset gólů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články