Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Juventus dál vítězí. Ronaldo pomohl gólem zdolat Udine

Kvůli trestu za červenou kartu měl v týdnu při Lize mistrů Cristiano Ronaldo volno, a tak plný sil naskočil do italské ligy a počtvrté se za Juventus prosadil. Turínský celek porazil v 8. kole Serie A Udine 2:0. AS Řím uspěl 2:0 v Empoli a v neúplné tabulce se posunul na pohárové příčky. Tabulku střelců vede překvapivě Krzysztof Piatek s osmi góly, který neodvrátil porážku 1:3 s Parmou. Neapol, AC Milán i Inter potvrdily roli favorita.

Cristiano Ronaldo se raduje z branky s Miralemem Pjaničem
zdroj: Reuters autor: Stefano Rellandini

Útočník AS Patrik Schick zůstal na lavičce náhradníků. Další z českých fotbalistů Ladislav Krejčí odehrál za Boloňu druhý poločas proti Cagliari, kterému jeho tým podlehl 0:2.

Juventus rozhodl zápas v průběhu prvního poločasu v rozmezí čtyř minut. V 33. minutě si Bentancur naskočil na Cancelův centr a hlavou otevřel skóre. Vzápětí se střelecky prosadil Ronaldo, který napálil do sítě míč levačkou po Mandžukičově přiťuknutí ve vápně.

"Stará dáma" navýšila svůj náskok v čele soutěže na devět bodů před druhou Neapolí, která má zápas k dobru. Juventus počtvrté ve své historii a poprvé od ročníku 2005/06 vyhrál úvodních osm zápasů v Serii A. Udine prohrálo potřetí v řadě a zůstává na 15. místě. 

Úvodní gól zápasu Empoli proti AS Řím vstřelil ve 36. minutě po standardní situaci Lorenza Pellegriniho hlavou N'Zonzi. Domácí mohli vyrovnat po přestávce, ale Binnásir trefil z přímého kopu jen tyč. Ještě větší šanci měl o pět minut později Caputo po Ünderově ruce ve vápně, z pokutového kopu ale přestřelil branku.

Favorizovaný AS nakonec přidal v 85. minutě druhou branku. Džeko přebral El Shaarawyho přihrávku mezi obránce a s přehledem překonal padajícího Terracciana.

Ani třináctý gól Krzysztofa Piateka v osmém soutěžním startu za FC Janov neodvrátil porážku 1:3 s Parmou. Polský útočník si tak alespoň devátým ligovým zásahem upevnil vedení v tabulce střelců.

Piatek začal angažmá v Janově čtyřmi góly v poháru a následně se trefil ve všech sedmi ligových zápasech. To se naposledy povedlo v ročníku 1994/95 argentinské hvězdě Gabrielu Batistutovi, který tehdy stanovil rekord Serie A poté, co se prosadil v prvních 11 zápasech sezony.

Neapol udržela náskok na druhém místě tabulky zásluhou výhry 2:0 nad Sassuolem. Pomohlo jí, že už ve 4. minutě Ounas vystihl domácí rozehrávku a chybu potrestal gólem. Vítězství pak potvrdil hezkou střelou z hranice vápna Insigne.

Podruhé za sebou zvítězila Sampdoria Janov, která na hřišti Bergama vyhrála 1:0 gólem Tonelliho hlavou po rohovém kopu. Český reprezentant Jakub Jankto opět zůstal jen mezi náhradníky Sampdorie. Výhru 3:1 nad Chievem slaví AC Milán díky dvěma zásahům argentinského kanonýra Higuaína.

Italská fotbalová liga - 8. kolo:

FC Turín - Frosinone 3:2 (20. Rincón, 46. Baselli, 71. Berenguer - 58. Goldaniga, 64. Ciano), Cagliari - Boloňa 2:0 (22. Joao Pedro, 69. Pavoletti), Udine - Juventus Turín 0:2 (33. Bentancur, 37. Ronaldo), FC Janov - Parma 1:3 (6. Piatek - 16. Rigoni, 26. Siligardi, 30. Ceravolo), AC Milán - Chievo 3:1 (27. a 34. Higuaín, 56. Bonaventura - 63. Pellissier), Bergamo - Sampdoria Janov 0:1 (76. Tonelli), Lazio Řím - Fiorentina 1:0 (37. Immobile), Neapol - Sassuolo 2:0 (4. Ounas, 73. Insigne), Spal Ferrara - Inter Milán 1:2 (72. Paloschi - 14. a 78. Icardi)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články