Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

West Ham s exslávisty nezastavil Chelsea. Liverpool spustil kanonádu, Leicester už je druhý

Kladiváři z West Hamu i s českými hráči Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem v sestavě nestačili ve 14. kole anglické ligy v londýnském derby na Chelsea a padli 0:3. Ještě větší gólový náklad nadělil Liverpool soupeři z Crystal Palace. K vysoké výhře 7:0 lídra tabulky přispěli dvěma góly Roberto Firmino a Muhammad Salah. Naopak Arsenal prodloužil čekání na výhru v lize o sedmý zápas, když prohrál na Evertonu 1:2. Druhý je v tabulce Leicester, který zvítězil na hřišti Tottenhamu 2:0.

Utkání Chelsea – West Ham
zdroj: ČTK/PA autor: Catherine Ivill

Fotbalisté Chelsea zabrali v anglické lize po dvou prohrách. V tabulce jim patří páté místo, od druhého Leicesteru je dělí dva body. West Ham sice v první půli dvakrát skóroval, ale ani jeden z gólů neplatil.

West Hamu v minulé sezoně oba duely s Chelsea vyšly. Nejprve po dlouhé době vyhrál na jejím stadionu a v červenci zvítězil v domácí odvetě 3:2, tehdy se trefil i Souček. Tentokrát ale Chelsea rychle vedla, když se v 10. minutě po rohu prosadil neobsazený Thiago Silva, soupeři zamezil ve vyrovnání nejprve ofsajd a potom faul. V závěrečné čtvrthodině pak přidal v rychlém sledu dva góly Tammy Abraham.

Skóre zápasu Crystal Palace – Liverpool otevřel už ve třetí minutě svým premiérovým gólem v anglické lize Takumi Minamino. V první půli se trefili ještě Firmino a Sadio Mané, který se prosadil v sedmém utkání proti Crystalu Palace v řadě.

"Reds" dali tři góly ve venkovním ligovém zápase naposledy v prosinci 2017 proti Bournemouthu. Domácí inkasovali v Selhurst Parku sedm branek poprvé v historii.

Obhájci titulu nepolevili ani po pauze, kdy se dvakrát trefil i Salah, který přišel na hřiště až v 57. minutě. Egyptský kanonýr navíc přidal i asistenci a stal se prvním hráčem Liverpoolu v éře Premier League, který se v roli střídajícího hráče podílel na třech gólech v jednom utkání.

"Dneska s námi bylo těžké hrát, vypadalo to, že si všichni moji hráči nazuli střelecké kopačky. Je to zábavná sezona – nejprve jsme 2:7 prohráli, teď pro změnu 7:0 vyhráli. Alespoň jsme tím trochu srovnali skóre," řekl trenér Liverpoolu Jürgen Klopp pro klubový web v narážce na říjnový debakl na hřišti Aston Villy.

United neměli slitování s nováčkem

Manchester United se na Old Trafford dostal proti Leedsu brzy do vedení. Scott McTominay se stal prvním hráčem, který se trefil dvakrát v úvodních třech minutách zápasu Premier League.

V první půli inkasoval Leeds ještě od Bruna Fernandese a Victora Lindelöfa a poprvé v Premier League do přestávky dostal čtyři góly. Branka Liama Coopera v závěru úvodního dějství byla jen slabou náplastí.

"Rudí ďáblové" po přestávce nepolevili a přidali ještě dvě branky a nakonec zvítězili vysoko 6:2. Jednu vstřelil z penalty Fernandes, který se v sezoně trefil podeváté a celkem od svého lednového příchodu do Manchesteru v lize už devatenáctkrát.

Tým vedený trenérem Marcelem Bielsou dostal šest branek poprvé od roku 1992, kdy Argentinec koučoval svůj mateřský klub Newell's Old Boys.

Leicester uspěl na hřišti Tottenhamu

Leicester byl v prvním poločase aktivnější, branky se ale dočkal až v nastaveném čase, kdy videorozhodčí přisoudil hostům penaltu. Jamie Vardy ji proměnil v jedenáctý gól v sezoně, kterým se dotáhl na druhé místo v pořadí střelců. Tottenham prohrával v poločase poprvé po 20 ligových zápasech.

Ve druhé půli "Lišky" zatlačily na "Kohouty" z protiútoků. Branka Jamese Maddisona po přihrávce na 40 metrů sice ještě kvůli ofsajdu neplatila, v 59. minutě už se ale hosté radovali. Hlavičku Vardyho si srazil do vlastní sítě Toby Alderweireld.

Tottenham po středeční ztrátě s Liverpoolem (1:2) prohrál dva ligové zápasy za sebou poprvé od přelomu února a března tohoto roku, kdy podlehl Chelsea a Wolverhamptonu.

Utkání Southampton - Manchester City
zdroj: ČTK/AP

Arsenal se dál trápí

Vítězství Manchesteru City na hřišti Southamptonu zařídil jediným gólem Raheem Sterling, který zužitkoval přihrávku Kevina De Bruyneho. Belgický špílmachr potvrdil 15. asistencí v tomto kalendářním roce pozici nejlepšího nahrávače ligy.

Trápení Arsenalu podtrhl v 22. minutě Rob Holding, který si srazil do vlastní brány pokus nejlepšího střelce Evertonu Dominica Calverta-Lewina. V 35. minutě sice srovnal z penalty Nicolas Pépé, ale v závěru první půle rozhodl hlavou po rohovém kopu Yerri Mina.

Souboj šestnáctého Brightonu s posledním Sheffieldem United výrazně ovlivnilo vyloučení hostujícího Johna Lundstrama, který šel po 40 minutách ze hřiště za podražení soupeře.

I přes dominanci domácích to ale byl Sheffield, který skóroval jako první - z brejku se v 63. minutě trefil dvacetiletý debutant v Premier League Jayden Bogle. Dělbu bodů zařídil domácím až v závěru střídající Danny Welbeck střelou z malého vápna.

Aston Villa znepříjemnila Samu Allardycovi premiéru na lavičce West Bromwiche, na jehož hřišti zvítězila 3:0. Skóre otevřel po pěti minutách po centru na zadní tyč Anwar El Ghazi. Domácím se utkání zkomplikovalo ve 36. minutě, když videorozhodčí posoudil zákrok kapitána Jakea Livermora na červenou kartu. Aston Villa v druhém poločase zamkla soupeře, branka Ollieho Watkinse ale nebyla uznána kvůli ofsajdu. Pojistku přinesla trefa Bertranda Traorého šest minut před koncem a gól El Ghaziho z penalty.

Burnley porazilo Wolverhampton 2:1. Svěřenci trenéra Seana Dychea neprohráli počtvrté za sebou a od pásma sestupu mají tříbodový odstup, navíc odehráli o zápas méně než jejich konkurenti. Matěj Vydra se v sestavě vítězů neobjevil.

Burnley poslal po půlhodině hry do vedení hlavou Ashley Barnes, krátce po změně stran zvýšil zblízka důrazný novozélandský útočník Chris Wood. V závěru snížil z penalty osmnáctiletý Fábio Silva. Z posledních čtyř zápasů vytěžilo Burnley osm bodů, do té doby jich mělo na kontě jen pět.

Anglická fotbalová liga - 14. kolo:

Crystal Palace - Liverpool 0:7 (44. a 68. Firmino, 81. a 84. Salah, 3. Minamino, 35. Mané, 52. Henderson), Southampton - Manchester City 0:1 (16. Sterling), Everton - Arsenal 2:1 (22. vlastní Holding, 45. Mina - 35. Pépé z pen.), Newcastle - Fulham 1:1 (64. Wilson z pen. - 42. vlastní Ritchie), Brighton - Sheffield United 1:1 (87. Welbeck - 63. Bogle), Tottenham - Leicester 0:2 (45.+4 z pen. Vardy, 59. vlastní Alderweireld), Manchester United - Leeds 6:2 (2. a 3. McTominay, 20. a 69. Fernandes, 37. Lindelöf, 66. James - 42. Cooper, 73. Dallas), West Bromwich - Aston Villa 0:3 (5. a 87. z pen. El Ghazi, 84. Traoré), Burnley - Wolverhampton 2:1 (35. Barnes, 51. Wood - 89. F. Silva z pen.), Chelsea - West Ham United 3:0 (78. a 80. Abraham, 10. T. Silva).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články