Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Z Coufala jsem nadšený. Byl náš nejlepší hráč, vysekl poklonu Moyes

Je to už skoro železné pravidlo. Když hraje West Ham, většinou po utkání jde chvála na některého z českých hráču. Zatímco po duelu s Leedsem si slova uznání vyslechl Tomáš Souček, po domácí remíze United s Crystal Palace šla zase na adresu Vladimíra Coufala. Českého krajního obránce dokonce kouč David Moyes označil za nejlepšího hráče Londýňanů.

Vladimír Coufal (uprostřed) z West Hamu v utkání proti Crystal Palace
zdroj: ČTK/AP/ autor: Justin Setterfield

Coufal o sobě dal vědět zejména gólovou asistencí při nádherném vyrovnání Sébastiena Hallera. Osmadvacetiletý pravý bek v 55. minutě na vlastní polovině založil gólovou akci, před pokutovým územím si narazil míč s Manuelem Lanzinim a po jeho centru se francouzský útočník povedenými nůžkami trefil horního rohu branky. West Ham tak v londýnském derby vyrovnal na konečných 1:1, díky čemuž se v tabulce posunul na sedmé místo.

"Vladimír (Coufal) byl náš nejlepší hráč, hrál skvěle, byl výjimečný. Připsal si asistenci, ale mnohem důležitější je, jak si poradil se Zahou (útočníkem soupeře)," uvedl Moyes.

"Věděli jsme moc dobře, jak nebezpeční budou Palace na své levé straně. Vladimír to ale zvládl výtečně, i když to měl se Zahou strašně těžké. A stíhal i útočit, kromě přihrávky na gól tam měl dvě tři další výborné situace," doplnil skotský trenér.

Někdejší bek Slavie se po zářijovém příchodu do klubu podle Moyese rychle v Premier League adaptoval a dokáže se popasovat s nejlepšími hráči. "Měl těžký křest v lize, protože když se podíváte na hráče, proti kterým musí hrát, nemá to vůbec jednoduché. Ale je tomu oddaný, miluje fotbal a každý den tvrdě trénuje. Jsem z něj nadšený, svou kariéru ve West Hamu zahájil opravdu dobře," podotkl kouč West Hamu.

Samotný Coufal chválil týmového parťáka z Pobřeží slonoviny Hallera, jakým způsobem poslal míč po jeho centru do branky. "Mým úkolem je centrovat do pokutového území a Seb jako skvělý útočník dokáže takové míče zužitkovat. Předvedl teď všem v praxi, jak je pružný a bude z toho možná gól měsíce," řekl Coufal.

"Gól a vyrovnání bylo pro tým moc důležité, ale jsme samozřejmě zklamaní, že jsme zápas neotočili. Musím říci, že Crystal Palace byl velmi těžký soupeř. Hráli fyzicky s dobrými protiútoky. Mají dobré útočníky, takže nakonec musíme bod brát," dodal obránce West Hamu.

Moyese mrzelo, že jeho svěřenci nedokázali navázat na předchozí výhru na hřišti Leedsu, při které skóroval Tomáš Souček. "Nedařilo se nám, což bylo ale možná dáno silou soupeře. První poločas se nám vůbec nepovedl, ve druhém poločase jsme se ale zlepšili, což potvrdil pěkný gól. Věřím, že s Chelsea budeme hrát lépe," řekl Moyes k dalšímu londýnskému derby, které West Ham odehraje v pondělí na Stamford Bridge.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články