Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítězství nad Evertonem přinesly Manchesteru United dvě penalty. Arsenal jde do čela

Dva proměněné pokutové kopy znamenaly tři body pro Manchester United v utkání 28. kola Premier League proti Evertonu. Výhru po dvou porážkách zařídili svými góly Bruno Fernandes a Marcus Rashford. To Everton nedokázal vyhrát už jedenáct utkání a je jen pět bodů vzdálen od sestupových vod. Na první místo se před nedělním šlágrem mezi Liverpoolem a Manchesterem City posunul díky výhře nad Brentfordem 2:1 londýnský Arsenal.

Marcus Rashford
zdroj: ČTK / AP / Dave Thompson

Arsenal poslal do vedení po 19 minutách hry hlavičkou Rice. Těsně před přestávkou vyrovnal Wissa, který využil obrovské chyby brankáře Ramsdalea. Anglický gólman příliš dlouho váhal s rozehrávkou a konžský útočník ve skluzu usměrnil míč do sítě.

Ramsdale nastoupil proto, že jednička Arsenalu Raya hostuje právě z Brentfordu a nepomohl podle dohody chytat. Ve druhém dějství se částečně vykoupil dvěma dobrými zákroky proti Toneymu a Collinsovi. Arsenal dlouho sahal po druhé brance, až Havertz v 86. minutě skóroval hlavou. Kanonýři vyhráli i osmé utkání v kalendářním roce, což se dosud povedlo pouze třem týmům (Manchesteru United v roce 2009, Liverpoolu v roce 2020 a Manchesteru City v roce 2021). Všichni tři následně vyhráli titul.

Obránce Evertonu Tarkowski už v desáté minutě v pokutovém území podrazil Argentince Garnacha a nařízenou penaltu proměnil domácí kapitán Fernandes. Výhodu pokutového kopu po faulu na Garnacha dostali domácí i v 36. minutě. Tentokrát se k míči postavil Rashford. Garnacho se stal prvním hráčem rudých ďáblů, jenž vybojoval v jednom zápase Premier League dva pokutové kopy.

United jsou v tabulce šestí, na pátý Tottenham ztrácejí tři body, ale odehráli o dva zápasy více.

Sheffield United přišel v nastaveném čase o vítězství na hřišti Bournemouthu, i po remíze 2:2 však opustil poslední místo. Hosty poslal do vedení ve 27. minutě Hamer. Obránce Robinson chvíli po přestávce zvýšil a dal United naději na vítězství po sérii tří proher. V 74. minutě však snížil střídající Ouattara a v nastaveném čase rozhodl o remíze útočník Ünal.

Osmnáctý Luton na hřišti Crystal Palace v nastavení zachránil remízu 1:1, jež mu po sérii čtyř porážek zajistila cenný bod v boji o záchranu. Domácí udeřili v 11. minutě díky brance Matety. Příznivci Orlů už oslavovali vítězství, ale v 96. minutě přišla vyrovnávací trefa Woodrowa. Luton ztrácí tři body na 17. místo zaručující záchranu.

Anglická fotbalová liga – 28. kolo:

Manchester United – Everton 2:0 (12. Fernandes z pen., 36. Rashford z pen.), Bournemouth – Sheffield United 2:2 (74. Ouattara, 90;2 Ünal – 27. Hamer, 65. Robinson), Crystal Palace – Luton 1:1 (11. Mateta – 90.+6 Woodrow), Wolverhampton – Fulham 2:1 (52. Ait-Nouri, 67. vlastní Cairney – 90.+8 Iwobi), Arsenal – Brentford 2:1 (19. Rice, 86. Havertz – 45.+4 Wissa)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články