Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Souček udeřil v nastavení a rozhodl o vítězství West Hamu, Núňez spasil Liverpool v poslední sekundě

Do role muže utkání se ve 26. kole anglické ligy obsadil český reprezentant Tomáš Souček, který gólem v 91. minutě rozhodl o triumfu West Hamu na stadionu Evertonu. Hammers vyhráli 3:1 a posunuli se na sedmé místo v neúplné tabulce. Venku loupili i fotbalisté vedoucího Liverpoolu, ale v Nottinghamu se pořádně nadřeli. Jejich vítězství 1:0 stanovil brankou v 99. minutě střídající útočník Darwin Núňez.

Tomáš Souček z West Hamu se raduje z gólu
zdroj: REUTERS

West Hamu se povedlo zápas otočit poté, co v 56. minutě inkasoval od Beta. Portugalský útočník už v prvním poločase neproměnil velkou šanci a dokonce pak pohrdl i penaltou. Když už se konečně trefil, za šest minut se proti svému bývalému týmu prosadil Zouma a vyrovnal.

Hammers pak několika skvělými zákroky podržel gólman Areola a také Souček, jenž vykopl míč z brankové čáry. A právě český reprezentační kapitán, který stejně jako obránce Vladimír Coufal nastoupil v základní sestavě, si v první nastavené minutě hrudníkem zpracoval Kudusův centr a precizním halfvolejem poslal míč do levého horního rohu Pickfordovy svatyně. V samém závěru ještě z brejku pojistil vítězství hostů Álvarez.

Núňez dostal hostující sektor do varu

Liverpool dobyl obranu Forest až ve dlouhém nastavení díky Núňezově hlavičce. Gól uruguayského útočníka dal Reds jistotu, že i po 27. kole povedou tabulku, protože před nedělním manchesterským derby mají před druhými Citizens čtyřbodový náskok.

Čtvrté místo si upevnila Aston Villa po vítězství 3:2 na hřišti Lutonu. První půli ovládli hosté díky dvěma gólům Watkinse, který je nyní díky bilanci 16+10 nejproduktivnějším hráčem soutěže. Zatímco v úvodním dějství domácí nevystřelili na branku, ve druhém během šesti minut srovnali zásluhou Chonga a Morrise. Tři body si přesto odvezli Villans, protože v 89. minutě rozhodl Digne. Luton na prvním sestupovém místě stále ztrácí čtyři body na Nottingham.

Brentford před vlastními příznivci remizoval s Chelsea 2:2 a odešel neporažen už z pátého vzájemného utkání v řadě. Bodu se v lize dočkal po třech porážkách. V zápase se mu povedl obrat, ale v závěru obstaral dělbu bodů Disasi. Chelsea po druhé remíze za sebou zůstala v dolní polovině tabulky.

Tottenham otočil domácí utkání s Crystal Palace, zvítězil 3:1 a pojistil si pátou příčku před Manchesterem United. Na Ezeho přímý kop po hodině hry odpověděli během jedenácti minut v závěrečné čtvrthodině Werner, Romero a kapitán Son Hung-min.

Anglická fotbalová liga – 27. kolo:

Brentford  Chelsea 2:2 (50. Roerslev Rasmussen, 69. Wissa – 35. Jackson, 83. Disasi), Everton  West Ham 1:3 (56. Beto – 62. Zouma, 90.+1 Souček, 90.+5 Álvarez), Fulham  Brighton 3:0 (21. Wilson, 33. Rodrigo Muniz, 90.+1 Traoré), Newcastle – Wolverhampton 3:0 (14. Isak, 33. Gordon, 90.+2 Livramento), Nottingham  Liverpool 0:1 (90.+9 Núňez), Tottenham  Crystal Palace 3:1 (78. Werner, 80. Romero, 88. Son Hung-min – 59. Eze), Luton - Aston Villa 2:3 (66. Chong, 72. Morris - 24. a 38. Watkins, 89. Digne).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články