Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
51. Rally Český Krumlov

Arsenal vystřílel poslední Sheffield a udržel kontakt s vedoucím Liverpoolem a Manchesterem City

Arsenal zvítězil již posedmé v řadě. Tentokrát si fotbalisté aktuálně třetího celku Premier League poradili hladce 6:0 s posledním Sheffieldem United a i po 27. kole tak drží kontakt s vedoucí dvojicí Liverpool a Manchester City. Na první Reds ztrácí dva body, na obhájce titulu jen jeden.

Kai Havertz oslavuje gól proti Sheffieldu
zdroj: ČTK/AP autor: Rui Vieira

O branky Arsenalu se postaralo šest různých střelců. Svěřenci Mikela Artety vedli už v poločase 5:0, což se londýnskému klubu ve venkovním ligovém zápase povedlo poprvé.

Kanonýři navázali na předchozí venkovní výhry 5:0 v Burnley a 6:0 na stadionu West Hamu. Dát alespoň pět branek ve třech utkáních na soupeřových hřištích za sebou dokázali jako teprve druhý tým v nejvyšší anglické soutěži v historii. V září 1961 to dokázali fotbalisté Burnley.

V Sheffieldu vedli hosté po čtvrthodině už 3:0, a když přidal v 25. minutě Havertz další gól, někteří domácí fanoušci začali odcházet ze stadionu. Před přestávkou se trefil ještě Rice. V 58. minutě uzavřel skóre White. To už nebyl na hřišti nejlepší střelec Arsenalu Saka, který k dosavadním 13 ligovým gólům další nepřidal. Arteta ho stáhl ze hřiště po prvním poločase.

Anglická fotbalová liga – 27. kolo:

Sheffield United – Arsenal 0:6 (5. Ödegaard, 13. vlastní Bogle, 15. Martinelli, 25. Havertz, 39. Rice, 58. B. White).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články