Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Derby v Manchesteru patřilo City a na Liverpool ztrácí bod, Burnley nestačilo na Bournemouth

Souboj rivalů z Manchesteru opanovali Citizens. Hráči City otočili duel 27. kola anglické ligy s United na vítězných 3:1 a v tabulce jsou opět druzí o bod za vedoucím Liverpoolem. Burnley dál ztrácí na příčku zaručující záchranu mezi elitou Premier League propastných jedenáct bodů. Předposlední tým anglické ligy podlehl Bournemouthu 0:2.

Phil Foden z Manchesteru City střílí vítězný gól v derby proti United
zdroj: Reuters autor: Carl Recine

Dvěma brankami ve druhém poločase se zasloužil o vítězství City Phil Foden. Výhru pečetil nejlepší střelec Premier League Erling Haaland a napravil tak zaváhání z konce úvodního poločasu. United prohráli poprvé od září 2014 ligový zápas, v němž v poločase vedli.

Skóre otevřeli hosté v osmé minutě. Fernandes po dlouhém výkopu Onany přihrál míč na střed a Rashford jej ze střední vzdálenosti poslal o břevno do sítě. První poločas se pak odehrával v režii City, Rodriho střelu však vytáhl Onana a norský kanonýr Haaland těsně před pauzou ze dvou metrů překopl odkrytou branku.

Domácí byli poté aktivnější a Foden vyrovnal v 56. minutě poté, co vymetl pravou šibenici branky rudých ďáblů. V 80. minutě si Foden vyměnil míč s Álvarezem a Onanu propálil z úhlu na zadní tyč. V nastavení se prosadil ještě Haaland a po 18. trefě v sezoně má v čele tabulky střelců o dvě branky více než Ollie Watkins z Aston Villy. United jsou v tabulce šestí.

Hosté vyhráli poprvé v tomto kalendářním roce. Přerušili sérii sedmi zápasů bez vítězství a vzdálili se na rozdíl jedenácti bodů od sestupového pásma.

Góly dali Kluivert a Semenyo. Domácí tým měl převahu v držení míče, ale nejslibnější příležitost po přímém kopu Bruuna Larsena zlikvidoval brankář Neto.

Anglická fotbalová liga – 27. kolo:

Burnley – Bournemouth 0:2 (13. Kluivert, 88. Semenyo), Manchester City – Manchester United 3:1 (56. a 80. Foden, 90.+1 Haaland – 8. Rashford).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články