Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

V Barceloně tápe, za Brazílii se chce probrat. Platí cenu za očekávání, řekl o Coutinhovi kouč

Loni v lednu se stal brazilský fotbalista Philippe Coutinho vůbec nejdražší posilou Barcelony v historii. Nyní se ale v katalánském velkoklubu po slibném začátku trápí. Šestadvacetiletý ofenzivní hráč doufá, že někdejší formu mu pomohou najít i reprezentační zápasy. A když mu ten sobotní s Panamou moc nevyšel, chce využít další šanci v Praze. Zápas můžete sledovat v úterý živě na ČT sport i na ctsport.cz od 20:05.

Brazilec Coutinho (vpravo) slaví vstřelenou branku do sítě Švýcarska
zdroj: REUTERS autor: Marko Djurica

Přestože Coutinho zářil v Liverpoolu, o přestup do Barcelony hodně stál. Anglický klub ho v létě 2017 ještě odmítl pustit, ale za půl roku otočil a údajně za 160 milionů eur už svoji hvězdu prodal. Závratná částka se po Coutinhově vydařeném startu zdála být pro Katalánce dobrou investicí, protože třetí nejdražší hráč světa ve 22 soutěžních zápasech vstřelil deset gólů a přidal šest asistencí. V této sezoně už je ale všechno jinak.    

Brazilský reprezentant nepřesvědčil v záloze a trenér Ernesto Valverde ho staví téměř výhradně na levé křídlo vedle Luise Suáreze a Lionela Messiho. Ani tam Coutinho nepodává optimální výkony a v základní sestavě často dostává přednost Ousmane Dembélé, který je ale náchylnější ke zraněním.    

Francouzský mistr světa má v tomto ročníku lepší statistiky a ve 35 soutěžních utkáních za "Barcu" zaznamenal 14 gólů a osm asistencí, zatímco jeho konkurent Coutinho v 41 zápasech jen devětkrát skóroval a pět branek připravil. Rodáka z Ria de Janeiro na začátku března v ligovém duelu s Vallecanem dokonce při střídání vypískali vlastní fanoušci na stadionu Camp Nou.    

Je nám líto, video expirovalo.
Brazílie má za sebou první trénink v Edenu. Češi se na ně pečlivě připravují

"V posledních týdnech nebo měsících jsem nehrál dobře. Ale chci se dál zlepšovat. Přišel jsem do Barcelony, abych předvedl to nejlepší," prohlásil Coutinho, na němž je ztráta sebevědomí při hře hodně vidět.    

Bývalý fotbalista Interu Milán či Liverpoolu v přípravném zápase proti Panamě odehrál celých 90 minut, snažil se tvořit hru a rozehrával standardní situace, obranu outsidera ale v Portu dokázal překvapit jen výjimečně. "Vytvořil na sebe velmi vysoká očekávání a za to teď platí cenu," řekl brazilský trenér Tite.    

Coutinhovi ale věří. "Pro kouče je to hledání cesty, jak hráče zotavit a dostat zpátky na jeho někdejší úroveň. Mohu být klidnější, protože vím, co umí. Kvalita a zralost u něj určitě jsou," konstatoval kouč.    

Mnohem menší trpělivost by však mohlo mít vedení Barcelony, které je podle španělských médií připravené Coutinha po sezoně v případě zajímavé nabídky prodat.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články