Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Musíme se vyvarovat chyb z Wembley a vlítnout na Brazilce, říká obránce Novák

Fotbalová reprezentace se vzpamatovává po pětigólovém k.o. v kvalifikaci ME od Anglie ve Wembley. Vedení týmu s hráči rozebralo na videu nejvyšší porážku národního týmu v samostatné historii a už začala příprava na úterní přátelský zápas v Edenu s Brazílií, v němž by si čeští hráči rádi napravili reputaci. Zápas můžete sledovat živě na ČT sport i na ctsport.cz v úterý od 20:05 hodin.

Filip Novák (vlevo) a Ondřej Čelůstka na tréninku reprezentace
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Měli jsme dnes video a rozbor té naší zpackané Anglie. Každý tu Anglii ještě nějak vstřebává. Budeme se snažit vyvarovat chyb, které jsme udělali ve Wembley. Musíme na Brazílii vletět a ne čekat, až dají gól. Je to možnost jak nám i fanouškům zvednout náladu," řekl novinářům obránce Filip Novák a přiznal, že při rozboru trenér Jaroslav Šilhavý občas i trochu zvýšil hlas.    

Stoper Ondřej Čelůstka ale konstatoval, že vše proběhlo poměrně v klidu. "Trenér umí říct přesně, kdy ty chyby byly, umí je popsat. Umí to říct konkrétně, i jednotlivě danému hráči," vysvětloval hráč, který v utkání příliš chyb neudělal. "Možná je to dva dny po zápase lepší než zvedat hlas. Jsme na takové úrovni, že si to dokážeme sami zpracovat v hlavách," dodal.  

Reprezentanti přiletěli z Londýna zpět do Prahy v sobotu po obědě a v neděli odpoledne už se naplno chystají na Brazílii. "Po příletu z Anglie jsme měli zatím jen takový regenerační trénink. Ti, co hráli, si udělali regeneraci, výklus. Ti, co nehráli, do toho naopak museli trochu vlítnout, aby měli tréninkový cyklus. Odpoledne máme první trénink, tam se určí taktika a teprve od odpoledne se budeme připravovat na Brazilce. Během dneška nebo zítřka se na ně určitě podíváme i na videu," řekl Novák.    

"Výsledek z Anglie vypadá prostě blbě, ale zase ve fotbale, jak jdou zápasy rychle po sobě, tak není nic staršího než včerejší zápas. Takže jsme si udělali hodnocení na videu a prostě jedeme dál. Už je to za námi. Teď je potřeba tady českým fanouškům ukázat, že to chceme napravit," dodal Čelůstka, který si myslí, že Brazilci určitě nebodu tak dobře fyzicky připravení jako hráči Anglie, zato budou ještě lepší technicky.

"Musíme být aktivnější, přesnější, donutit je k chybám aby museli i bránit. Víme, proti jaké síle stojíme, ale aby to nebylo jednoznačné. To je jednoznačný úmysl, se kterým do toho zápasu půjdeme," řekl devítinásobný reprezentant.    

Tým už opustil kapitán Bořek Dočkal, který kvůli zranění v Anglii nenastoupil a nestihne se dát do pořádku ani na Brazílii. Mužstvo ale v úterý přijde podpořit.    

Na úterní zápas se v Praze už chystají i Brazilci, kteří po sobotní senzační remíze 1:1 v přípravě s Panamou v Portugalsku přiletěli nad ránem do Čech. V Praze se představí podruhé v historii  poprvé od roku 1956, kdy remizovali s Československem bez branek.    

Novák řekl, co čeká od úterního zápasu. "Bude to asi podobný soupeř, možná ještě silnější na balonu než Anglie, budou nás chtít prokombinovat," podotkl Novák a vrátil se i k nečkané sobotní remíze úterního soupeře s Panamou. "Samozřejmě jsme to sledovali, trochu překvapivý výsledek. Každý zápas je jiný," uvedl Novák a odbočil k pražskému střetnutí. "Je to přátelák. Záleží, jak to kdo pojme, kdo koho podcení," dodal.

Podle počtu titulů mistrů světa je Brazílie historicky nejúspěšnější reprezentací. Její hráči i vedení týmu se ubytovali v luxusním hotelu Mandarin Oriental na Malé Straně a v podvečer budou poprvé trénovat na stadionu v Edenu. Kvůli zranění chybí největší hvězda útočník Neymar.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články