Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kalas chce hodit Anglii rychle za hlavu. Proti Brazílii musíme ukázat, že fotbal umíme, hlásí

V kvalifikačním zápase s Anglií neprožil povedený večer a výkon navíc zakončil smolným vlastencem. Tomáš Kalas se však po výprasku české reprezentace 0:5 nehroutí. Podle něj národní celek mohl proti favoritovi jen získat. Věří proto, že tým se nyní rychle oklepe a už v úterý doma v přípravě proti Brazílii ukáže, že fotbal hrát umí.

Tomáš Kalas v souboji s Harrym Kanem z Anglie
zdroj: ČTK/CoverImages/ autor: Daniel

"Nám bylo jasné, že v tom zápase jsme mohli jen získat. Ne že bych se snažil být alibista nebo něco takového, ale ti, co sledují fotbal a rozumějí mu, vědí, do čeho jsme šli. Kdybychom přijeli s tím, že stoprocentně urveme tři body, zbytečně bychom si něco nalhávali," řekl Kalas.

"Ale to neznamená, že bychom šli na hřiště s tím, že budeme jen bránit výsledek, abychom dostali co nejmíň gólů. Snažili jsme se vyhrát, i když to teda úplně nevypadalo. Ale kvalita soupeře se projevila," dodal stoper anglického druholigového Bristolu.

Je přesvědčen, že nejvyšší prohra v samostatné historii český tým nepoznamená. "Řekl bych, že kluci jsou tady zkušení. Samozřejmě každý už si prošel těžkými zápasy, kde se nedařilo nebo se prohrálo o dost. To se jednou za čas prostě stane," uvedl Kalas.

"Jsme profesionálové, nejsme ve fotbale prvním dnem nebo rokem. Měli bychom ukázat, ať už teď proti Brazílii nebo v červnu (v kvalifikaci), že fotbal hrát umíme," doplnil.

Ve Wembley prožil nešťastný zápas, který nechtěně korunoval vlastním gólem na 0:5. "Samozřejmě to jde z větší části za mnou, i když jsem neměl nějak extra čas zareagovat. Ale mělo to jít úplně jinam, než to šlo," řekl Kalas.

"Není to nic příjemného, ale ve fotbale nejsem první rok, abych se z toho sesypal. Že bych končil s fotbalem, to ne. Že to bylo za stavu 0:4, to je malá polehčující okolnost. Ale to už se bavíme o hodně bizarním humoru," uvedl Kalas.

V závěru prvního poločasu byl společně s Pavlem Kadeřábkem i u zákroku na Raheema Sterlinga, po kterém Harry Kane z penalty zvýšil na 2:0. "Vzhledem k tomu, že Kadeř dostal žlutou, tak pískal asi faul Kadeře. Můj kontakt přišel, až když měl Jirka Pavlenka balon v rukách. Jestli tam bylo něco předtím, aby Sterling padal, to nevím," podotkl Kalas.

Smolné byly vedle jeho vlastní branky i další dva inkasované góly v druhé půli. "Nešťastná teč, předtím nešťastný odkop, který trefil mě. Sterling se otočil a dal gól. Takže ty tři góly v druhé půli vůbec nemusely padnout. Když se ještě od vás odkloní štěstí, které je v takových zápasech celkem potřeba, tak to takhle dopadá," konstatoval Kalas.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články