Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Thajský miliardář, jemuž patřil Leicester, zahynul při pádu vrtulníku

Na palubě vrtulníku, který se v sobotu zřítil krátce po startu z fotbalového stadionu Leicesteru, byl i majitel britského klubu. Thajský miliardář Vičaj Srivadtanaprapcha nehodu nepřežil spolu s dalšími čtyřmi pasažéry. 

Fanoušci Leicesteru uctívají památku majitele klubu
zdroj: ČTK/AP autor: Aaron Chown

"S nejhlubším smutkem a zlomeným srdcem musíme potvrdit, že náš předseda Vičaj Srivadtanaprapcha byl mezi těmi, kteří tragicky přišli o život při pádu helikoptéry u stadionu. Nikdo z pěti lidí na palubě nepřežil," stojí v prohlášení.

Podle policie byli na palubě také dva členové personálu Srivadtanaprapchy, pilot a pasažérka Izabela Roza Lechowiczová. "Slovy nelze popsat, jak se nyní cítím. Byl to opravdu skvělý a milující chlap, který bude chybět nám všem. Nikdy nezapomenu, jak mě podporoval nejen v klubu, ale i při mistrovství světa," uvedl stoper Leicesteru a anglické reprezentace Harry Maguire.

"Těžko hledám správná slova. Pro mě to byl neskutečný chlap s obrovským srdcem a duše našeho klubu. Díky za vše, co pro nás udělal," přidal útočník klubu Jamie Vardy. 

Vrtulník thajského vlastníka, jenž Leicester koupil před osmi lety a předloni s ním slavil senzační titul anglického mistra, krátce po startu přímo ze středového kruhu hřiště spadl na nedaleké parkoviště a pohltily ho plameny. Co bylo příčinou nehody, odborníci vyšetřují.

Podle reportéra Sky Sports News šedesátiletý Srivadtanaprapcha odlétal po každém zápase zpátky do Londýna. V sobotu večer Leicester hostil West Ham United, přičemž stroj, vyvedený v klubových barvách modré a bílé, se zřítil ani ne hodinu po utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články