Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Citizens dominují i po zisku titulu. Fábregas spasil Chelsea, Fellaini zase United

Krasojízda fotbalistů Manchesteru City pokračovala i ve 36. kole. Už jistí šampioni deklasovali West Ham United na jeho stadionu 4:1 a překonali hranici 100 vstřelených gólů. Po ofenzivním rodeu v semifinále Ligy mistrů naopak zaváhal Liverpool. Doma totiž nedokázal skórovat proti sestupem vážně ohroženému Stoke City a remizoval 0:0. Pátá Chelsea uspěla ve Swansea a přiblížila se soupeři z města Beatles na rozdíl šesti bodů, duel mezi Manchesterem United a Arsenalem rozhodl v závěru Fellaini. 

Gabriel Jesus střílí gól do sítě West Hamu United
zdroj: REUTERS autor: John Sibley

Svěřencům Pepa Guardioly už chybí jen tři body k vylepšení historického rekordu Premier League, který v sezoně 2004/05 stanovila Chelsea s 95 body.

Na Olympijském stadioně v Londýně otevřeli skóre ve 13. minutě zásluhou Saného a za čtvrt hodiny si vstřelil vlastní branku bývalý obránce City Zabaleta. Naději dal West Hamu před pauzou gólem z přímého kopu Cresswell, ale druhá půle už patřila pouze lídrovi tabulky.

V 53. minutě se prosadil Gabriel Jesus a chvíli po něm přidal čtvrtý zásah další Brazilec Fernandinho. Suverénní "Citizens" nastříleli 102 gólů a pouze jeden jim chybí k překonání jiného maxima anglické ligy, které drží rovněž Chelsea. West Ham bude muset naopak v závěru ročníku zabojovat o záchranu, v tabulce má totiž na 15. místě jen tříbodový náskok na sestupové pásmo.

Je nám líto, video expirovalo.
Wenger se představil naposledy na Old Trafford jako trenér Arsenalu

Arsenal remízu na Old Trafford neudržel

Čech, stejně jako ve čtvrtečním úvodním semifinále Evropské ligy s Atléticem Madrid, pouze kryl záda Ospinovi. Kolumbijský gólman na Old Trafford poprvé inkasoval v 16. minutě. Hlavičku bývalé opory Arsenalu Sáncheze ještě zastavila tyč, ale Pogba už měl při dorážce snadnou pozici.

Hosté z Londýna vstoupili lépe do druhého poločasu a v 51. minutě vyrovnali. Proti bývalému týmu se přízemní ranou trefil záložník Mchitarjan. Když už utkání směřovalo k remíze, rozhodl v první minutě nastavení hlavou střídající Fellaini.

Liverpool neprolomil defenzivní blok Stoke City

Liverpool sice soupeře výrazně přestřílel, ale v koncovce se mu ani zdaleka nedařilo tak jako v úterý proti AS Řím. Těsně před odchodem do kabin sice poslal míč do sítě Ings, ale branka kvůli těsnému ofsajdu neplatila.

Utkání Liverpool - Stoke City
zdroj: REUTERS autor: Phil Noble

Veledůležitý triumf nakonec mohli slavit i hosté, v předposlední minutě však neproměnil velkou šanci kapitán Shawcross. Po třetí remíze za sebou proto figurují na osmnáctém místě. Swansea, která drží první nesestupovou pozici, má o tři body více a odehrála o zápas méně.

"Reds" se dělili o ligové body potřetí z posledních čtyř utkání. Nejlepší hráč Premier League Mohamed Salah 32. gól v sezoně nevstřelil, ale na překonání historického rekordu má stále ještě dvě střetnutí.   

Chelsea se vrací do boje o Ligu mistrů

Chelsea v lize potřetí za sebou zvítězila a drží naději na čtvrté místo, které znamená vstupenku do milionářské soutěže. O těsné výhře "Blues" rozhodl už ve čtvrté minutě Cesc Fábregas, jenž jako třetí španělský hráč v dějinách zaznamenal v Premier League 50 gólů.

Teoretickou naději na záchranu udržel poslední West Bromwich, který po Phillipsově brance z 29. minuty zvítězil 1:0 v Newcastlu. Tým Albionu z posledních čtyř kol vytěžil osm bodů, přesto ztrácí na nesestupovou příčku dva zápasy před koncem soutěže pět bodů.

V záchranářské loterii si polepšil rovněž Southampton. Dvěma trefami Dušana Tadiče udolal Bournemouth 2:1 a ztrácí bod na zmíněnou Swansea.

Burnley podruhé za sebou jen remizovalo, tentokrát 0:0 s Brightonem, a nevyužilo šanci přiblížit se k šestému Arsenalu. Crystal Palace rozdrtil předloňského ligového šampiona Leicester 5:0 a v nejvyšší soutěži se dočkal nejvyšší výhry od roku 1972.

Anglická fotbalová liga - 36. kolo:

Liverpool - Stoke 0:0, Burnley - Brighton 0:0, Crystal Palace - Leicester 5:0 (17. Zaha, 38. McArthur, 81. Loftus-Cheek, 84. Van Aanholt, 90. Benteke z pen.), Huddersfield - Everton 0:2 (39. Tosun, 77. Niasse), Newcastle - West Bromwich 0:1 (29. Phillips), Southampton - Bournemouth 2:1 (25. a 54. Tadič - 45.+1 King), Swansea - Chelsea 0:1 (4. Fábregas), West Ham United - Manchester City 1:4 (42. Cresswell - 13. Sané, 27. vlastní Zabaleta, 53. Jesus, 64. Fernandinho), Manchester United - Arsenal 2:1 (16. Pogba, 90.+1 Fellaini - 51. Mchitarjan).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články