Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Rozjetý Kanté pomohl Chlesea do semifinále Anglického poháru

Proti Barceloně to v Lize mistrů Chelsea nevyšlo, ale v Anglickém poháru už to dopadlo. Ve čtvrtfinále vyřadila Leicester 2:1 po prodloužení. Zápas rozhodl ve 105. minutě Pedro. V semifinále tak londýnský celek doplnil Manchester United, Tottenham a Southampton.

Pedro dává postupový gól Chelsea
zdroj: ČTK/AP autor: Frank Augstein

Leicester byl na začátku utkání aktivnější v zakončení, pak se ale do několika šancí dostal útočník londýnského klubu Morata a ve 42. minutě se trefil poprvé v roce 2018. Gólový půst ukončil po třinácti zápasech.  

Čtvrt hodiny před koncem ale z dorážky vyrovnal Vardy a zápas dospěl do prodloužení, v němž se prosadila Chelsea. Na konci první části nacentroval Kanté do vápna, Pedro byl důraznější než gólman Schmeichel a hlavou rozhodl. V posledních deseti zápasech Anglického poháru se španělský záložník či útočník podílel na osmi gólech Chelsea: šest jich dal a na dva přihrál.  

V předchozích třech případech v letech 1997, 2000 a 2012, když se Chelsea utkala s Leicesterem v poháru, pokaždé postoupila a zároveň vyhrála celou soutěž. O postup do finále bude bojovat se Southamptonem, který vyřadil třetiligový Wigan výsledkem 2:0. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Manchester United a Tottenham. 

Čtvrtfinále fotbalového Anglického poháru:

Wigan - Southampton 0:2 (62. Höjbjerg, 90.+1 Cédric Soares), Leicester - Chelsea 1:2 po prodl. (76. Vardy - 42. Morata, 105. Pedro).


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články