Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Tévez bere přes 17 milionů týdně, ale má nadváhu a nebude hrát ani v Číně

Šanghaj – Ani velké jméno a horentní plat už nemusí v čínské Superlize znamenat jisté místo v sestavě. O tom se přesvědčil slavný argentinský fotbalista Carlos Tévez. Ten se vrátil do týmu Šanghaj Šenhua po zranění a nový čínský kouč se rozhodl, že k tomu, aby mohl hrát, musí zhubnout a zlepšit kondici.

Třiatřicetiletý Argentinec, který je s příjmem přes 600 000 liber (přes 17 milionů korun) týdně jedním z nejlépe placených fotbalistů světa, má problém. V utkání minulého kola čínské ligy, proti Henan Jianye, za nějž hrál Bořek Dočkal v základní sestavě a pomohl hostům k výhře 2:1, seděl uzdravený Tévez na lavičce až do 52. minuty, ale ani když za stavu 1:1 nastoupil, svému týmu moc nepomohl. 

Poté se poroučel uruguayský kouč Gustavo Poyet, který odstoupil a nahradil jej čínský trenér Wu. Ten nasadil přísný metr. "Nebude hrát," řekl o bývalé hvězdě Juventusu, Manchesteru United i City. "Nemůže, není fyzicky připravený," dodal a zdá se, že před hvězdou nemá žádný respekt. 

V souvislosti s Tévezem se hovořilo o návratu do klubu Boca Juniors, ale Wu si přesto nebere servítky. "Má nadváhu, stejně jako Fredy Guarin," konstatoval nový šéf týmu. "Pokud nemůže pořádně hrát, nemá smysl ho stavět," přinesl jeho slova independent.co.

Zdroj
Independent

Hlavní zprávy

Nejčtenější články