Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Terry sestřelil dvěma góly Fulham, Tévez zařídil vítězství City

Londýn – Návrat na třetí místo Premier League před Arsenal vystřílel Chelsea její kapitán. John Terry dvěma góly sestřelil Fulham a Chelsea na hřišti svého soupeře zvítězila 3:0 Vedoucí Manchester United dvakrát doháněl ztrátu na stadionu West Hamu a po remíze 2:2 vede před úřadujícími šampiony City o 13 bodů. Ti zvítězili nad Wiganem díky brance Carlose Téveze.

John Terry v utkání s Fulhamem
zdroj: EPA autor: Gerry Penny

Chelsea vyhrála v londýnském derby bez větších problémů především díky brankám obránců. Skóre otevřel po půlhodině hry dalekonosnou ránou David Luiz, jenž překonal Marka Schwarzera z více než 30 metrů, další dvě trefy přidal stoper John Terry. Tým Petra Čecha tak v tabulce předstihl o bod Arsenal a navíc má zápas k dobru.

Remízu s West Hamem zachránil Manchesteru United nizozemský kanonýr Robin van Persie, jenž stanovil konečný výsledek v 77. minutě svou jednadvacátou brankou v sezoně. V tabulce střelců mu chybí jeden gól k dostižení vedoucího Luise Suáreze z Liverpoolu. Navzdory ztrátě bodů se United znovu o něco přiblížili jubilejnímu 20. titulu. Z posledních pěti zápasů stačí svěřencům Alexe Fergusona získat šest bodů.

Manchester City si udržel teoretickou naději na obhajobu titulu díky vítězství 1:0 nad Wiganem. Zápas týmů, které se 11. května utkají ve finále Anglického poháru, rozhodl sedm minut před koncem Carlos Tévez. 

Anglická fotbalová liga - 29. kolo:

Manchester City - Wigan 1:0 (83. Tévez), West Ham United - Manchester United 2:2 (16. Vaz Te, 55. Diame - 31. Valencia, 77. Van Persie), Fulham - Chelsea 0:3 (43. a 71. Terry, 30. Luiz).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články