Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta zdolala Stuttgart 2:0, Hradec a Bohemians v přípravě nevyhráli

Fotbalisté Sparty porazili na soustředění ve španělské Marbelle bundesligový Stuttgart 2:0. Naopak Hradec Králové ani Bohemians 1905 v přípravných utkáních v Turecku nevyhráli. Východočeši podlehli poslednímu týmu polské ligy Legnici 1:3, Pražané hráli s ázerbájdžánským Sabailem bez branek.

Sparta proti aktuálně šestnáctému týmu německé ligy odehrála oba poločasy v odlišné sestavě. V dresu letenského celku se představili i noví hráči Kamenovič, Mabil a Kairinen.

Svěřenci trenéra Priskeho šli do vedení ve 14. minutě, kdy si dal vlastní gól Anton. Krátce po přestávce se "nůžkami" prosadil Haraslín.

"Čisté konto a výhra nad takovým soupeřem se počítají, ale bezprostředně po zápase si nemyslím, že to bylo to, co jsme dneska chtěli vidět. Výhra je super, ale berme to s rezervou," řekl klubové televizi asistent sparťanského trenéra Luboš Loučka.

S výkonem zimních posil byl spokojený. "Všichni přinesli oživení. Byly to dobré výkony. Na první zápas to bylo fajn. Mají spoustu prostoru k zlepšení," uvedl Loučka.

Pražané sehrají v pondělí další přípravný zápas se Salcburkem, o pět dní později je na Letné čeká generálka před startem jarní části nejvyšší soutěže s druholigovým Norimberkem.

"Votroci" prohrávali od osmé minuty po trefě Henríqueze. Krátce po změně stran vyrovnal z penalty Dvořák, jenže v rozmezí 77. a 79. minuty dvakrát skóroval Zapolnik. Svěřenci trenéra Miroslava Koubka se za týden představí proti druholigové Lechii Gdaňsk.

Vítězové podzimního přípravného turnaje Tipsport ligy Bohemians nenavázali proti Sabailu na výhru 5:0 z minulého týdne proti B-týmu pražské Dukly.

"Myslím, že prvních 25 minut jsme měli územní převahu, pak se hra trochu srovnala. Hráli jsme na perfektním hřišti a byly vidět i dobré kombinace z naší strany. Měli jsme šance, škoda, že jsme je neproměnili. Ve druhém poločase byla větší převaha na naší straně, bylo vidět, že jsme byli fotbalovější, dokázali držet míč a měli jsme ještě více šancí. Hráli jsme do plné obrany, oni čekali jen na brejky," citoval klubový web "Klokanů" asistenta trenéra Ivana Haška.

Vršovický celek ještě na soustředění v Turecku čeká polský Zaglebie Lubin, rumunský Sepsi a srbský Radnički Niš.

Výsledky přípravných zápasů:

Hradec Králové - Legnica 1:3 (0:1)
Branky: 51. Dvořák z pen. - 77. a 79. Zapolnik, 8. Henríquez.

Hradec Králové: Vízek - Harazim (46. Kodeš), Čech, Leibl (46. Kutík) - Gabriel, Smrž (76. Rybička), Rada (46. Kučera), Novotný (46. Ryneš) - Trusa (46. Hájek), Pudhorocký (46. Dvořák) - Matěj Koubek (46. Jurčenko). Trenér: Miroslav Koubek.

Bohemians Praha 1905 - Sabail 0:0

Bohemians: Valeš (46. Soukup) - Jindřišek (46. Hůlka), Křapka (46. Petrák), Vondra (46. Vilotič) - Mužík (46. Köstl), Novák (46. Morávek), Kadlec (46. Jánoš), Hála (46. Čermák), Nový (46. Kovařík) - Drchal (46. Matoušek), Prekop (46. Puškáč). Trenér: Veselý.

Sparta Praha - Stuttgart 2:0 (1:0)
Branky: 13. vlastní Anton, 48. Haraslín.

Sparta: Kovář (46. Vorel) - Mejdr (46. Wiesner), Vitík (46. Vydra), Panák (46. Sörensen), Kamenovič (46. Zelený) - Höjer (46. Goljan), Jankto (46. Mabil), Pavelka (36. Sadílek), Daněk (46. Kairinen), Minčev (46. Haraslín) - Čvančara (46. Kuchta). Trenér: Priske.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články