Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Liberec začal přípravný turnaj na Maltě remízou s Tirolem. Zlín si podělil body s Trnavou

Remízou 1:1 s rakouským Tirolem vstoupili fotbalisté Liberce do zimního přípravného turnaje Tipsport Malta Cup. Stejným výsledkem skončil i duel druhého českého zástupce Zlína, který si podělil body se slovenskou Trnavou.

Liberecký trenér Luboš Kozel si první utkání zimní přípravy pochvaloval. "Do 60. minuty jsem byl s výkonem spokojen, kromě gólu jsme měli další dvě příležitosti ke vstřelení další branky. Pak se projevila nerozehranost a po prostřídání vázla součinnost," řekl na tiskové konferenci Kozel.

Zlín ve skupině B prohrával s Trnavou od 13. minuty poté, co se trefil brazilský bývalý záložník Baníku Ostrava Dyjan Carlos de Azevedo. Předposlední tým české ligy srovnal pět minut po přestávce zásluhou tečované střely Marka Hlinky.

"Daleko lépe pro nás vyzněl druhý poločas, v němž jsme byli nebezpečnější. Ale projevil se problém, který nás provázel celý podzim, to je proměňování šancí. Špatnou efektivitou jsme se připravili o vítězství, šance na něj byly," uvedl Vít Vrtělka, asistent nového zlínského trenéra Pavla Vrby.

Pátého ročníku mezinárodního přípravného turnaje na Maltě se vedle dvou českých klubů účastní ještě dva slovenské celky a po jednom zástupci z Rakouska a Německa. Šest týmů je rozděleno do dvou tříčlenných skupin a mužstva pak ještě čekají zápasy o umístění.

Přípravný fotbalový turnaj Tipsport Malta Cup:

Skupina A:

Slovan Liberec - Tirol 1:1 (1:0)

Branky: 26. Gebre Selassie - 69. Forst.

Sestava Liberce: Vliegen - Gebre Selassie, Plechatý, Purzitidis - Fukala (75. Lexa), Varfolomejev (75. Lehoczki), Valenta (62. Doumbia), Višinský (62. Polyák), Preisler (46. Mikula) - Rondič, Kozák (46. Mészáros). Trenér: Kozel.

Skupina B:

Trinity Zlín - Trnava 1:1 (0:1)

Branky: 50. Hlinka - 13. De Azevedo.

Sestava Zlína: Rakovan (46. Dostál) - Cedidla (46. Reiter), Procházka (64. Simerský), Jeřábek (64. Kolář), Bartošák - Fillo (64. Dramé), Hlinka, Hrubý (46. Didiba), Janetzký (64. Slončík) - Vukadinovič, Fantiš (46. Silný). Trenér: Vrba.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články