Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Bassey neodcestoval s Plzní na soustředění a klub řeší jeho budoucnost. Chybí i další

Pouze půl roku bude podle všeho trvat angažmá Fortuna Basseyho u fotbalové Plzně. Nigerijský útočník neodcestoval s týmem na soustředění do Španělska a klub řeší jeho další budoucnost. Ve výpravě úřadujících mistrů kvůli zdravotním problémům chyběli také ofenzivní hráč Jan Kliment a obránci Radim Řezník s Mohamedem Tijanim.

Trenér lídrů prvoligové tabulky Michal Bílek bude mít v Benidormu k dispozici 22 hráčů do pole a tři brankáře. Mezi nimi jsou i čtyři zimní posily – brankář Adam Zadražil, záložník Roman Květ a útočníci Matěj Vydra a Rafiu Durosinmi.

Jeho nigerijský krajan Bassey, který ve Viktorii od srpna hostuje z Ferencvárose Budapešť, na jaře zřejmě pokračovat nebude. Bývalý útočník Českých Budějovic na podzim v Plzni nepřesvědčil a dal jediný soutěžní gól.

Soustředění s A-týmem absolvují i mladíci z "béčka" Adam Kronus, Adam Pešek a Pavel Gaszczyk. Naopak trojice Kliment, Řezník, Tijani zůstane v domácím léčení. "Ve Španělsku by se nemohli zapojit do týmového tréninku, nemá tedy cenu je v tomto stavu zatěžovat cestováním. Je lepší, aby zůstali doma. Mají zde lepší podmínky pro rekonvalescenci," vysvětlil Bílek.

Západočeši se během španělského soustředění utkají s účastníkem druhé německé ligy Heidenheimem (13. ledna), Ferencvárosem (16. ledna) a v generálce na jarní část sezony s norským Molde (20. ledna). "Měli bychom vyladit herní stránku a zároveň je pro nás důležité, že se k nám připojí i hráči, kteří nebyli úplně k dispozici. Věřím, že postupně budeme kompletní," uvedl Bílek.

"Je důležité, abychom se pravidelně potkávali se zahraničními celky, pro hráče je to dobré srovnání. Heidenheim je třetí tým druhé Bundesligy, tedy nesmírně kvalitní soupeř. Poté mistři Maďarska a Norska. Takže jsem za tuto kvalitní konfrontaci rád," dodal bývalý reprezentační kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články