Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sparta díky dvěma gólům Kweukeho remizovala s Teplicemi 2:2

Praha - Sparta se v minulém kole dokázala vrátit do čela ligové tabulky, poté co porazila Liberec. Jenže s Teplicemi přišlo další klopýtnutí. Letenští doma po velkých chybách v obraně prohrávali už 2:0, ale díky dvěma gólům Léonarda Kweukeho ze závěru zápasu dokázali utkání dovést alespoň k remíze. Slovan Liberec tak může v pondělí, pokud porazí ostravský Baník, opět nahradit Spartu na prvním místě. Článek průběžně aktualizujeme.

Utkání Sparta - Teplice
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Sparta věřila, že po výhře v Liberci najede na vítěznou vlnu, jenže realita byla jiná. Teplice přitom před týdnem překvapivě podlehli Českým Budějovicím a dorazili bez zraněných opor Ljevakoviče s Mahmutovičem i bez distancovaného kapitána Vachouška. Pražané ale jen navázali na mdlé domácí výkony s Plzní a Příbramí.

Sparťané byli v zápase aktivnějším týmem, ale pomalá kombinace bez překvapivé přihrávky větší šance nepřinášela. V největší šanci zaváhal Holek před brankářem Grigarem. Teplice vyrážely do rychlých protiútoků a do vedení hned z první velké šance – obrovskou chybu stopera Jarošíka při rozehrávce využil Stožický a po jeho pasu se Jindráček prosadil křížnou střelou.

"Doufali jsme, že první gól vstřelíme my, ale stal se přesný opak. Soupeři jsme na gól nahráli. Ten druhý byl jako přes kopírák, Teplice tady takhle skórovaly před rokem a půl," poznamenal Hašek. Jarošíka nezatracoval. "Nemá formu, jakou by si představoval on a my všichni. Neexistuje objektivní příčina, proč tomu tak je. Ale doufáme, že v dalších zápasech se jeho výkony zlepší a pomůže nám k titulu," řekl trenér Sparty Hašek. 

Je nám líto, video expirovalo.
AC Sparta Praha - FK Teplice

Hosté i nadále výborně bránili a devět minut po přestávce neobsazený exsparťan Lukáš hlavou zvýšil na 2:0. Trápení Sparty vrcholilo a naštvaní diváci žádali demisi generálního sportovního manažera Hřebíka.

Když Lukáš v 54. minutě skóroval, svůj gól si v blízkosti tvrdého jádra domácích příznivců evidentně vychutnával. "Já jsem si tady (ve Spartě) užil svoje. Fanoušci mi dávali sodovku, tak jsem si to dneska užil," líčil po utkání třiatřicetiletý zadák, který ve Spartě strávil sezonu 2005/06. "Byla to taková emotivní vložka a hecovačka, ale nic sprostého. Takové věci se dělají normálně," vracel se ke své gólové oslavě, při které podráždil sparťanské fanoušky.

Jenže Sparta předvedla obrovské vzepětí v závěrečné desetiminutovce. Teplické dostala pod drtivý tlak, hlavní postavou byl dlouho nevýrazný Kweuke. Nejprve po rychlé akci zužitkoval chytrý pas Krejčího, po kterém Grigara překonal střelou mezi nohy. Pak Pražané použili svoji tradiční zbraň - dlouhý aut, po kterém Kweuke vyrovnal nádhernými nůžkami.

Sparta na konci mocně finišovala a hnala se za vítěznou brankou, na ní ale už nedosáhla. Remíza je pro domácí však ztrátou v dostizích o zisk titulu.  "Remíza je výsledek, který bychom před zápasem samozřejmě vůbec nebrali. Je to další domácí ztráta, což je samozřejmě špatně. Mrzí nás to o to víc kvůli našim divákům, kterým chceme dělat radost a potěšit je hrou i výsledkem. Děláme všechno pro to, abychom doma vyhrávali, ale teď se to opět nepovedlo a vnímáme to velmi negativně," řekl Hašek. 

Sparta Praha - FK Teplice 2:2 (0:1)Branky:79. a 82. Kweuke - 31. Jindráček, 54. Lukáš. Rozhodčí: Drábek - Vysloužil, Marek. ŽK: Jarošík, Pamič, Matějovský - Siva, Jindráček, Matula, Lukáš. Diváci: 9 153.

Výhru Hradce na Slovácku vystřílel Štěpán

Záložník Vojtěch Štěpán obstaral hattrickem vítězství fotbalistů Hradce Králové na hřišti Slovácka 3:0. Domácí potřetí za sebou v lize neskórovali a s Východočechy prohráli poprvé po deseti letech. Oba soupeři byli už před zápasem v relativně klidném středu prvoligové tabulky, a tak se hrál od úvodních minut otevřený fotbal. Po čtvrthodině hry zahrávali hosté přímý kop z levé strany, k míči se postavil Štěpán, který nastřelil míč do šestnáctky k levé Hečově tyči, a balon k překvapení všech prošel s odrazem kolem všech hráčů až do sítě.   

Utkání Slovácko - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

Přestože Slovácko mělo téměř půl hodiny územní převahu a chvílemi hrálo i na tři obránce, k výraznějšímu ohrožení branky se nedostalo. I v druhém poločase pokračovalo ofenzivní trápení domácích, které nedokázaly spasit ani opory. Libor Došek nepropasíroval míč mezi dvěma hradeckými obránci, kteří mu poté ještě střelu v pádu zablokovali, neujal se ani signál po standardce, kdy Volešákův centr těsně podběhl Trousil.

Slovácko pro veškerou snahu o vyrovnání zapomnělo na zadní vrátka a po jednom z faulů ve středu pole Hradec velmi rychle rozehrál a dostal se do přečíslení, které přetavil ve druhý gól opět Štěpán. O pět minut později se z hradeckého útočníka stal autor hattricku, když si na hranici šestnáctky pohrál s obranou Slovácka a tvrdou křížnou střelou znovu překonal Heču. Slovácko marně reklamovalo údajný faul, který celé akci předcházel.

1. FC Slovácko - FC Hradec Králové 0:3 (0:1)

Branky: 15., 65. a 70. Štěpán. Rozhodčí: Ardeleánu - Chytil, Moláček. ŽK: Ondřejka, Trávník - Holeš, Zelený. Diváci: 4 817.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články