Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Fotbalisté Českých Budějovic porazili Slavii gólem v závěru

České Budějovice - Fotbalisté Českých Budějovic porazili v zápase 25. kola první ligy Slavii 1:0. Jediný gól vstřelil v závěru zápasu Javorek, jenž v minulosti v pražském klubu působil. Jihočeši začali ofenzivně a hned v 2. minutě mohli otevřít skóre. Po Krajčíkově centru a Řezníčkově přiťuknutí posunul Javorek míč na Sandra, jehož ránu však Berkovec vyrazil. Ovšem tím jako by útočná fantazie domácího celku pro první poločas skončila.

Utkání Dynamo České Budějovice - Slavia Praha
zdroj: ČTK

Po zbytek první části byla o něco nebezpečnější Slavia, které přitom chyběli důležití hráči Latka s Blažkem. Oba z duelu vyřadil karetní trest. Ani hostující tým to v první části s ofenzivní snahou příliš nepřeháněl. Přesto se Böhm v 22. minutě protáhl kolem Řepky a vystřelil, Daněk byl ale připraven.

"V prvním poločase jsme byli horší, Slavia měla určitě lepší držení míče," uvedl trenér Českých Budějovic František Cipro. Podle něj České Budějovice ožily až po přestávce. Ale ani v druhé části prý výrazně nedominovaly a zápas směřoval k nerozhodnému výsledku. "Paradoxně Slavia měla na konci velkou šanci, ale neproměnila ji a vzápětí se nám podařilo vstřelit jediný gól utkání. Tak to prostě ve fotbale někdy chodí."

Trenér Slavie Martin Poustka připustil, že výsledek byl pro jeho tým trochu krutý. "Nezbývá mi než poblahopřát domácím k vítězství a Františku Ciprovi k jeho dnešnímu jubileu," uvedl mladý kouč Pražanů.

Ještě před přestávkou se dostal do nadějnější příležitosti Vlček. Přetažený centr neodhadl Machovec, jehož míč přeskočil. Za domácím obráncem číhal právě Vlček, který střílel tvrdě k tyči, ale tam zasáhl Daněk. V podobném stylu začala i druhá část. Tentokrát dlouhý centr propadl mezi Daňkem s Machovcem, ovšem sprintujícímu Vlčkovi k balonu kousek chyběl.

České Budějovice s přibývajícími minutami postupně ožívaly. Více se tlačily do koncovky, ovšem domácí hráči byli často nepřesní. V 66. minutě připravil Řezníček takřka ideální pozici pro Klesu, jenže jeho střela mířila pouze do středu branky, kde stál připravený Berkovec.



V 80. minutě pálil z úhlu Sandro, ale jeho pokus letěl nad břevno. O výsledku mohl nejprve rozhodnout střídající Pospěch, jenž se v 85. minutě dostal v pokutovém území k odraženému míči, ovšem České Budějovice podržel skvělým zákrokem Daněk. Vzápětí udeřilo na druhé straně.

Svěží Hudson se prohnal kolem Cicmana a předložil zpětnou přihrávku Javorkovi, jenž skóroval. Jihočeši tak darovali svému trenérovi Františku Ciprovi k jeho dnešním 65. narozeninám tři body za vítězství 1:0 a posun před Slavii na desáté místo v tabulce.

Dynamo České Budějovice - Slavia Praha 1:0 (0:0) Branka: 87. Javorek. Rozhodčí: Příhoda - Jiřík, Pospíšil. ŽK: Řepka, Otepka - Cicman, Nitrianský. Diváci: 3 698. Č. Budějovice: Daněk - Krajčík, Řepka, Lengyel, Machovec - Klesa (72. Hudson), Rýdel, Otepka (90. Riegel), Javorek, Sandro - Řezníček (90. Brezinský). Trenér: Cipro. Slavia: Berkovec - Dostál, Cicman, Hubáček, Trubila - Vlček (80. Veselý), Milutinovič (87. Dembélé), Jarolím, Petrák, Nitrianský - Böhm (60. Pospěch). Trenér: Poustka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články