Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Baníku pomohla k výhře penalta, Plzeň ztrácí na čelo jen čtyři body

Praha - Fotbalisté Baníku Ostrava zvítězili v utkání 24. kola první ligy na hřišti Hradce Králové 1:0 a udělali tak důležitý krok směrem k záchraně. Baník vyhrál poprvé pod trenérem Radoslavem Látalem. Plzeň porazila Slovácko 1:0 a lídrovi tabulky Spartě se přiblížila na čtyři body. Nejtěsnější výhru si Viktoriáni zajistili již v první půli, kdy svoji čtrnáctou branku v letošním ročníku vstřelil Marek Bakoš.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Aktivněji začalo ve Štruncových sadech překvapivě Slovácko. Plzeň se na svoji útočnou polovinu dostala poprvé až v 7. minutě, kdy z pravé strany přihrával do šestnáctky Ďuriš a před Kolářem na poslední chvíli odhlavičkoval balon Trousil. O tři minuty později sehráli hráči Viktorie roh nakrátko a po centru Horvátha z pravé strany skóroval zblízka hlavou Bakoš. Vedoucí gól úřadujícího mistra uklidnil a Slovácko jen s obtížemi odolávalo typickým kombinacím Západočechů. Ve 23. minutě hostující defenziva jen ustupovala před Kolářem, který z hranice velkého vápna těsně minul pravou tyč. Hosté se poté opět osmělili směrem dopředu a brankáře Pavlíka ve 36. minutě pořádně protáhla tečovaná střela Hlúpika.

Po změně stran domácí na hřiště doslova vlétli. Po přiťuknutí od Daridy ale Bakoš v dobré pozici minul prostor branky a vzápětí se Rajtoralovo prudké zakončení vytočilo nad. Domácí sice diktovali tempo hry, přesto hosté hrozili z protiútoků. V 51. minutě šikovně přihrál Volešák nekrytému Hlúpikovi, jehož střelu z hranice šestnáctky skvěle vyrazil pozorný Pavlík. V závěru hosté vrhli všechny síly směrem dopředu a po ropadnutí Plzně po rohu uháněli v přečíslení čtyři na dva. V kritické chvíli ale proti střele Pavelky zasáhl Pavlík. Zkušený gólman se vyznamenal i v 88. minutě, poté co se do odraženého míče opřel Volešák a Pavlík vyškrábl balon mířící přesně k levé tyči.

Viktoria Plzeň - 1. FC Slovácko 1:0 (1:0)

Branka: 10. Bakoš. Rozhodčí: Jílek - Filípek, Urban. ŽK: Kolář, Darida - Trávník, Pavelka, Kuncl. Diváci: 9 086.

Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Čišovský, Ševinský, Limberský - Horváth, Darida (88. Trapp) - Ďuriš, Kolář, Pilař (90. Berger) - Bakoš (78. Wágner). Trenér: Vrba.

Slovácko: Heča - Kuncl, Trousil, Mezlík, Reinberk - Hlúpik (76. Košút), Daníček, Trávník (82. Franta), Pavelka - Volešák - Ondřejka (67. Kovář). Trenér: Soukup.

Utkání Hradec Králové - Baník Ostrava
zdroj: ČTK autor: Alexandra Mlejnková

Ostrava nastoupila do důležitého souboje s jednou výraznou změnou, do branky se poprvé v sezoně postavil veterán Baránek. Hradec byl na začátku střetnutí lepší, nebezpečný byl především mladík Holeš, jenž se prosazoval na pravé straně. Poměrně rušná hra byla plná emocí, hlavně ze strany domácích. Ti nemohli překousnout hned několik rozhodnutí sudího Adámka i jeho asistentů Marka a Wilczeka. Hněv vyvrcholil v patnácté minutě, kdy Adámek odpískal penaltu ve prospěch Baníku za kontakt obránce Hochmeistera s Gregušem, který následně tvrdou ranou zajistil hostům vedení. Hochmeisterovu střelu na druhé straně dorazil do sítě útočník Dvořák, jenže asistent Wilczek zamával ofsajd.

Ve druhé půli se domácí hnali za výhrou. Byli lepší, přesto se těžko propracovávali do příležitostí. Dlouho byla nejnebezpečnější Šislerova střela zdálky, vrtící se míč vyrazil gólman Baránek jen s velkými obtížemi. Na hrotu útoku Baníku zůstával pouze zkušený Magera, který týmu pomáhal velmi dobrým krytím míče i rozehrávkou. Dalším důležitým mužem Baníku byl zkušený gólman Baránek. Perfektně vytlačil na břevno Černého hlavičku, jistý byl také při centrech i vybíhání. Štěstí měl při Plašilově hlavičce, domácí obránce v největší hradecké šanci zblízka netrefil bránu. Hradec tak v pátém z posledních šesti utkání nedal gól, celkem už počtrnácté v sezoně, a Ostrava slavila cenné vítězství.

FC Hradec Králové - Baník Ostrava 0:1 (0:1)

Branka: 15. Greguš z pen. Rozhodčí: Adámek - Wilczek, Marek. ŽK: Hochmeister, Poděbradský, Janoušek, Černý, Fukal - Frydrych, Šenkeřík. Diváci: 3 912.

Hradec: Koubek - Hochmeister (77. Schwarz), Fukal, Plašil - Holeš, Janoušek, Šisler, Poděbradský - Černý, Štěpán (83. Mrázek), P. Dvořák. Trenér: Kotal.

Ostrava: Baránek - Frydrych, Adámik, Vomáčka, Marek - Fantiš (90. Kraut), Droppa, Greguš, Vašenda, Kukec (63. Šenkeřík) - Magera. Trenér: Látal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články