Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Slavia vyhrála poprvé od listopadu, doma porazila Žižkov 2:0

Praha - Fotbalisté Slavie porazili v dohrávce 24. ligového kola Žižkov 2:0 a po deseti zápasech a poprvé od 6. listopadu se dočkali vítězství. Červenobílé nasměroval v malém derby za výhrou v 58. minutě Bartlův vlastní gól, pojistku přidal Jarolím. Domácí kouč Poustka se v pátém utkání na lavičce Slavie dočkal prvního triumfu a jeho svěřenci se posunuli na desáté místo. Viktoria po třech duelech bez porážky vyšla naprázdno a zůstává poslední s šestibodovou ztrátou na čtrnácté místo. 

Lukáš Jarolím
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Duel týmů s druhým nejhorším útokem v lize měl nadějný ofenzivní úvod. Ve druhé minutě z úhlu o kousek přestřelil domácí Nitrianský, ještě větší šanci si pak v páté minutě připravil na opačné straně Sivrič. Balon si navedl z rohu vápna na střed a jen těsně minul vzdálenější tyč.

Slavia postupně získala převahu, do gólových možností se ale skrz pružně pracující obranný blok Viktorie dostávala velmi lopotně. Hostující brankář Kolář se zapotil až po polovině první půle. Nejprve u tyčky vyškrábl na roh střelu Böhma, který ještě na podzim oblékal žižkovský dres, a ještě víc se zaskvěl ve 28. minutě proti křížné ráně Jarolíma.

Tým zpod televizní věže byl permanentně pod tlakem, paradoxně si ale vytvářel nebezpečnější šance. Ve 38. minutě si Sivrič v úniku "zasekávačkou" položil dva beky a Berkovec jen sledoval, jak balon těsně minul šibenici. Na druhé straně těsně před pauzou hlavou netrefil Latka.

Je nám líto, video expirovalo.
SK Slavia Praha - FK Viktoria Žižkov

Žižkov týden po triumfu nad Bohemians 1905 toužil v Edenu po dalších třech bodech a po změně stran stejně jako proti klokanům přidal na aktivitě. Bálek šikovně tečoval centr do malého vápna a Berkovec měl štěstí, že srazil míč na roh. Blýskl se i Kolář, který poté zpod břevna vytáhl Cicmanovu umístěnou střelu.

V 53. minutě už zvedal hostující Slodowy ruce nad hlavu, přímému kopu se ale postavilo do cesty břevno. A tak v 58. minutě udeřili červenobílí, byť jim k tomu Viktoria výrazně pomohla. Po pravé straně utekl Vlček a jeho střílený centr si do vlastní sítě srazil Bartl. Žižkov ve snaze vyrovnat otevřel hru, prováhal ale několik nadějných centrů a čtvrt hodiny před koncem ho za to domácí ztrestali pojišťující trefou. Dlouhý centr propadl až k Jarolímovi a ten střelou na bližší tyč propálil Koláře.  

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články