Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Snajpr Jiménez je zpět a přiznává: Podle doktorů je zázrak, že jsem stále naživu

Loni v listopadu utrpěl Raúl Jiménez po souboji s Davidem Luizem frakturu lebky a nad jeho kariérou se vznášela řada otazníků. O uplynulém víkendu se útočník Wolves do kolotoče Premier League vrátil, ale s odstupem devíti měsíců přiznal, že v ohrožení zdaleka nebyl jen status profesionálního hráče.

Raúl Jiménez z Wolverhamptonu v utkání proti Leicesteru
zdroj: PA autor: Nick Potts

"Doktoři mi řekli, že je zázrak, že jsem stále naživu," uvedl Jiménez v rozhovoru pro The Guardian.

O poslední listopadové neděli loňského roku totiž opouštěl Emirates Stadium s kyslíkovou maskou na nosítkách a krátce nato se v anglické metropoli podrobil urgentní operaci.

"Kost se zlomila a v mozku došlo k malému krvácení. Tlačilo na něj zevnitř, a proto muselo dojít k okamžitému zákroku na sále. Lékaři odvedli skvělou práci," ocenil třicetiletý Mexičan.

Pokračování ve fotbalové kariéře bylo nicméně zahaleno spoustou otázek, o nichž se Jiménez dozvěděl už v londýnské nemocnici. "Od samého začátku jsem o možném riziku věděl. Ať je vám to příjemné nebo ne, lékaři vám musí sdělit pravdu. A na vás pak je, abyste ji přijali."

Amnézie 

Srážku se stoperem Arsenalu, k níž došlo ve 14. minutě utkání, si nepamatuje. "Vzpomínám si jen, že jsme dorazili na stadion. Nechal jsem si věci v šatně, šel za spoluhráči na trávník a zpět a pak jako by vše kolem mě zhaslo."

"Probudil jsem se na lůžku a vzpomínám si ještě na pár dalších věcí ze sálu, ale spíše matně," popsal rodák z Tepeji, který strávil v nemocnici 10 dnů.

Raúl Jiménez z Wolves (vpravo) a David Luiz z Arsenalu po vzájemné srážce
zdroj: REUTERS

Během rekonvalescence si několikrát souboj s Luizem pustil na videu. Chtěl vědět, jak k vážnému zranění došlo. "Požádal jsem o to," vysvětlil s odkazem, že mu sledování opakovaných záběrů další bolest nepřinášelo.

"Čas od času vidíte v přímém přenosu zlomený kotník nebo holenní kost a cítíte to. I když se nejedná přímo o vás, cítíte to na vlastním těle. V tomto případě to bylo jiné."

O návratu na trávník i proto ani na moment nezapochyboval. "Nikdy jsem si nepřipustil, že bych mohl skončit s fotbalem. Vzhledem k okolnostem se o tom samozřejmě mluvilo, ale já jsem věřil, že se vrátím," zdůraznil Jiménez, jenž chtěl pomoci Wolves už v závěru loňského ročníku.

"Myslel jsem si, že jsem připraven, ale chirurgové mě okamžitě upozornili, že se lebka ještě úplně nezpevnila. Je to něco, co nemůžete cítit. Myslíte si, že jste ready, ale nejste. Chvíli jsem to vstřebával, ale o deset minut později jsem si řekl: OK, budu pokračovat v tom, co dělám, a v příští sezoně už budu stoprocentně připraven."

Emotivní přijetí na King Power Stadium

V polovině července se Jiménez, který za Wolverhampton vstřelil v 87 ligových zápasech 34 gólů, comebacku dočkal. V přátelském duelu proti třetiligovému Crewe Alexandra nastoupil na závěrečnou třicetiminutovku.

Do kolotoče anglické nejvyšší soutěže se vrátil o uplynulém víkendu v Leicesteru. V základní sestavě odehrál při porážce 0:1 celé utkání.

"Bylo to úžasné," zářil Mexičan, jenž zároveň děkoval fanouškům i soupeřům za vřelé přijetí. "V průběhu zápasu ke mně přišel Jamie Vardy a řekl mi, že mě zase rád vidí na hřišti. Přidali se i Söyüncü, Maddison a většina dalších."

"Cítil jsem se opět jako fotbalista," dodal. 

Zdroj
The Athletic, The Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články