Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Z chlapce se stal muž, chválil Solskjaer. Bude Greenwood už letos hvězdou Premier League?

V závěru loňského ročníku anglické nejvyšší soutěže byl Mason Greenwood k nezastavení. Šest gólů v osmi zápasech katapultovalo devatenáctiletého střelce Manchesteru United do nominace Albionu pro mistrovství Evropy, ale zranění kotníku jeho rozlet zpomalilo. Předsezonní přípravu však absolvoval bez omezení a podle trenéra Oleho Gunnara Solskjaera v ní udělal enormní progres. Stane se z odchovance klubu x faktor v honbě za titulem?

Mason Greenwood z Manchesteru United oslavuje gól
zdroj: AP autor: Jon Super

"Proti Leedsu jste mohli vidět, kolik práce v létě udělal. Ať už jde o přistup, nebo o vše ostatní, co je spojené s vyspělostí. Z chlapce se stal muž," glosoval Solskjaer s odstupem času výkon svého svěřence v sobotním utkání 1. kola, v němž United deklasovali lokálního rivala 5:1.     

Na vedoucí gól Bruna Fernandese sice krátce po změně stran odpověděl Luke Ayling, ale právě Greenwood vrátil "Red Devils" náskok.

Fantastickou Pogbovu přihrávku si prvním dotekem ideálně převzal, ve sprinterském souboji nedal šanci svému strážci a nekompromisní střelou o tyč rozvlnil síť. "Sledovat tu akci bylo balzámem pro oči," ocenil Solskjaer.

Produktivního teenagera může navíc obsadit do několika ofenzivních pozic. "Je schopen hrát beze strachu, s kuráží. A nezáleží na tom, kde přesně. Proti Leedsu byl efektivní zleva, v loňské sezoně několikrát zprava, hrozbou je i na hrotu. Teď navíc dokáže mnohem lépe využívat své tělo v soubojích, což je velmi důležité."  

Sám Greenwood je po zdravotních problémech rád, že může být opět pevnou součástí mužstva. "V sobotu jsem se cítil opravdu dobře. Realizační tým mi pomohl vstoupit do ročníku správnou nohou."

"A náš výkon? Ten byl famózní. Od Davida v brance až po Paula s Brunem," zmínil spoluhráče, kteří se měrou vrchovatou zasadili o jednoznačné vítězství. Francouz Paul Pogba totiž zazářil čtyřmi asistencemi a Portugalec Fernandes hattrickem.

Ambice celku z Old Trafford, jenž v loňské sezoně skončil na druhém místě, i proto nemohou být nižší než mistrovské. "Po příchodu Jadona (Sancha) a Raphaëla (Varaneho) máme velmi kvalitní kádr. Se startem jsme spokojeni a uvidíme, kam až dojdeme," dodal. 

Zdroj
Daily Mail, manutd.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články