Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Guardiola: Pokaždé hrajeme na Tottenhamu dobře, ale odjíždíme s prázdnou

Pocit déjà vu zažil v nedělním 1. kole anglické Premier League trenér fotbalistů Manchesteru City Pep Guardiola. Jeho svěřenci totiž na novém stadionu Tottenhamu prohráli i čtvrté soutěžní utkání a opět bez vstřeleného gólu. Za "spurs" navíc pokaždé skóroval korejský útočník Son Hung-min, který tentokrát zařídil vítězství 1:0.

Trenér fotbalistů Manchesteru City Pep Guardiola
zdroj: REUTERS

Tottenham poprvé zdolal City na svém novém stadionu v dubnu 2019 v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů (1:0). Následně ho dvakrát porazil 2:0 v Premier League. "Spurs jsou pro nás těžkým soupeřem. Vždy mám pocit, že u nich hrajeme dobře, ale odjíždíme s prázdnou. Stačí se podívat na statistiku z každého zápasu," řekl Guardiola.

Obhájci titulu z Manchesteru svého soupeře tradičně přestříleli a dominantní byli i v držení míče. "Statistiky jsou ale pouze statistiky. Není snadné kontrolovat hru. Ztratíte míč a okamžitě jdou do přechodové fáze. Velmi dobře se pohybují s míčem," upozornil bývalý kouč Barcelony a Bayernu Mnichov.

"Citizens" poprvé od března 2007 prohráli tři soutěžní střetnutí po sobě, aniž by v nich skórovali. Uplynulou sezonu zakončili prohrou 0:1 ve finále Ligy mistrů s Chelsea, stejným rozdílem podlehli v anglickém Superpoháru v úvodu nového ročníku i Leicesteru.

Guardiolovi se však výkon proti Tottenhamu zamlouval. "Začátek mi dokázal, že se na utkání koncentrujeme. Pro vítězství jsme udělali všechno. Ukázali jsme dobrý přístup a snahu. Mnohokrát jsme se dostali do finální části hřiště, ale v zakončení jsme nebyli dostatečně důrazní. Teď se musíme připravit na Norwich," konstatoval Guardiola.

Dokráčet k titulu navzdory porážce v 1. kole se v historii Premier League podařilo třikrát pod vedením legendárního trenéra Alexe Fergusona pouze jinému manchesterskému mužstvu United.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články