Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hltal atmosféru, vtipkoval o gólu a dorazil penaltu. Nemůžu se dočkat dalšího utkání, řekl Souček

První zápas, první vítězství, první trefa. Tomáš Souček otevřel se spoluhráči z West Hamu sezonu Premier League na jedničku. V Newcastlu sice "Hammers" dvakrát prohrávali, ale průběh střetnutí dokázali otočit. Český reprezentant byl opět hodně vidět a po závěrečném hvizdu žertoval o brance Aarona Cresswella, chválil tým i příznivce na vyprodaném stadionu.

Tomáš Souček (vlevo) oslavuje gól se spoluhráči z West Hamu
zdroj: REUTERS

"Hráli jsme velmi dobře. I když jsme dvakrát prohrávali, pokračovali jsme v naší hře a výhru si zasloužili," hodnotil Souček, který měl blízko k přesnému zásahu už ve 2. minutě. Po rohovém kopu však jeho hlavičku zastavil na brankové čáře stojící domácí záložník Miguel Almirón.

Krátce nato sice Callum Wilson rozjásal St JamesPark, ale odpověď hostů na sebe nenechala dlouho čekat. V 18. minutě odcentroval zleva Aaron Cresswell a míč s notnou dávkou štěstí skončil až v síti.

Gól kvůli ofsajdu původně neplatil a poté byl připsán Součkovi, ten ovšem přihrávku ofenzivního beka dle televizních záběrů netečoval.

"Jasně, že šlo o můj gól. Mluvil jsem o tom s Cressem. On chce sbírat hlavně asistence, takže šlo o můj gól," smál se Souček, který oficiálně skóroval až v 63. minutě za vyrovnaného stavu 2:2.

Michail Antonio nejprve po centru dalšího českého reprezentanta Vladimíra Coufala orazítkoval z bezprostřední blízkosti břevno, vzápětí zahodil penaltu, ale Souček byl u odraženého míče nejrychleji a překonal bezmocného brankáře Freddieho Woodmana. 

"Michi neproměnil pokutový kop, což se ve fotbale stává. Byl jsem s ostatními připraven sledovat balon, stál jsem na správném místě a jsem šťastný, že jsem pomohl týmu rozdílovým gólem k zisku tří bodů," popsal rodák z Havlíčkova Brodu.    

Z prvního zásahu měl obrovskou radost. "Mísila se ve mně spousta emocí. Jde přece o Premier League a konečně před vyprodaným hledištěm. Fanoušci nám dlouho chyběli a je skvělé, že jsou zpět. Doufám, že to tak bude celou sezonu," připomněl absenci diváků v podstatné části minulého ročníku.

"Nemůžu se dočkat domácího utkání. Věřím, že naši fanoušci to cítí stejně, že jim ukážeme podobné představení jako v Newcastlu a že budeme opět úspěšní," dodal Souček.

Zdroj
Sky Sports, whufc.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články