Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Slávistky daly Hibernianu pět gólů a v Lize mistryň postupují

Fotbalistky Slavie jdou ve stopách úspěšné mužské části klubu. Skotský Hibernian v prvním kole Ligy mistrů porazily dvakrát a po výhře 5:1 v pražské odvetě postupují z prvního kola celkovým skóre 9:2. Další soupeřky určí slávistkám pondělní los ve švýcarském Nyonu.

Je nám líto, video expirovalo.
Slávistky výhrou 5:1 stvrdily postup do dalšího kola Ligy mistryň

Hibernian stejně jako v prvním duelu držel krok jen v úvodu. Skotský outsider ve 20. minutě odvety vyrovnal na 1:1, ale od té doby už kralovaly slávistky. Dvěma góly se na vysoké výhře podílela Tereza Kožárová, která navázala na hattrick z úvodního utkání.

Slavia v minulé sezoně došla podruhé za sebou a potřetí celkem až do čtvrtfinále téhle elitní soutěže. Ve čtvrtek čeká odveta úvodního kola také Spartu, která v prvním zápase podlehla na Islandu tamnímu Breidabliku 2:3.

Slavia Praha - Hibernian 5:1 (2:1)

Branky: 37. a 60. Kožárová, 5. Divišová, 69. Svitková, 90.+1 Szewieczková - 20. Gallacherová. První zápas: 4:1, postoupila Slavia.

Slavia: Lukášová - Jarchovská, Necidová, Pincová, Blackwoodová - Bartovičová - Divišová (77. Veselá), Svitková, Perssonová, Khýrová (61. Szewieczková) - Kožárová (80. Černá). Trenér: Kolomazník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články