Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Slavia to v Edenu na Plzeň umí, čeká se velká fotbalová bitva

Velký třesk se chystá v sobotu v Edenu. Střetnou se dva velcí favorité na titul ve fotbalové lize – druhá Slavia a vedoucí Plzeň. Ta titul obhajuje, zatím neztratila ani bod a před pražským celkem vede tabulku o tři body. Zápas Slavia – Plzeň můžete sledovat v on-line reportáži na ctsport.cz.

Josef Hušbauer ze Slavie v souboji s Romanem Hubníkem z Plzně
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Že jsme si před Slavií udrželi neporazitelnost, to je pro nás hodně příjemné. Jde o hodně důležité utkání," řekl trenér Plzně Pavel Vrba, jehož tým zatím dostal pouhé dva góly a do Prahy tak přijede s nejlepší obranou v lize.  

Slavia však nastřílela 14 gólů a má nejlepší útok soutěže. "Čeká nás mužstvo, které je hodně ofenzivní. Trenéři, kteří tam jsou, hodně lpí na útočné fázi, na vysokém presinku a věcech, které s tím souvisí. Může to být zajímavá konfrontace nejlepšího útoku proti nejlepší obraně. Uvidíme, kdo z toho vyjde líp," dodal Vrba, jehož tým ale už také začal střílet góly, což v minulém kole odskákala Mladá Boleslav, která jich v Plzni dostala hned šest (6:1).

Červenobílí poslední vzájemný zápas vyhráli 2:0 a Plzeň na svém stadionu zdolali už počtvrté za sebou. Navíc v Edenu od Viktorie v těchhle utkáních ještě nedostali gól. "Poslední zápas doma s Plzní nám vyšel jak výsledkově, tak herně. Takže je nám jasné, že Plzeň se ze zápasu určitě poučí a bude z něj vycházet, stejně jako my," uvedl kouč Slavie Jindřich Trpišovský.

"Slavia bude chtít vyhrát, hraje doma a chce být mistrem. Je to pro ni strašně důležitý zápas. Slavia má obrovské ambice, kvalita jejího kádru je na české poměry obrovská," konstatoval Vrba.  

V dalších utkáních sedmého kola se Liberec před vlastními fanoušky pokusí zastavit rozjetou Ostravu, která je v tabulce třetí za Slavií jen zásluhou horšího skóre. Předposlední Opava má zatím jediný bod a bude pro ní hodně složité přidat další, protože hra šestého Jablonce začíná dostávat parametry druhé poloviny minulé sezony, kdy byl nejúspěšnějším celkem ligy. Po vyřazení z Evropské ligy se Sevillou bude chtít Olomouc proti Bohemians 1905 ukončit sérii čtyř ligových porážek za sebou.  

V duelu trápících se celků přivítá Mladá Boleslav v sobotu Teplice, které prohrály tři poslední zápasy, a navíc v nich ani nedaly gól. Karviná se na svém stadionu proti Slovácku pokusí navázat na první vítězství v sezoně z minulého kola, zatímco pátý Zlín nastoupí doma proti Příbrami.

Zbývající program 7. kola fotbalové ligy

Dnes 15.00: Liberec – Ostrava, 17.00: Ml. Boleslav – Teplice, Opava – Jablonec, Zlín – Příbram, 19.00: Slavia – Plzeň. Neděle 15.00: Karviná – Slovácko, 18.00: Olomouc – Bohemians 1905.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články