Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vrba před Slavií: Nejlepší útok proti nejlepší obraně. Uvidíme, kdo z toho vyjde líp

Magnet 7. kola nejvyšší soutěže je jasný. V Edenu se proti sobě postaví úřadující vicemistři ze Slavie proti šampionům z Plzně. Viktoria ve vršovickém panství sešívaných prohrála v lize čtyřikrát za sebou, navíc bez vstřeleného gólu. Přesto trenér západočeského týmu Pavel Vrba věří, že jeho svěřenci nepříznivou sérii zlomí a na zápas budou rádi vzpomínat. Textovou on-line reportáž z utkání sledujte v sobotu od 19:00 na webu ctsport.cz. 

Pavel Vrba
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

"Ono je to dané tím, že se potkají dvě mužstva, která jsou před domácím publikem strašně silná. Jsou to vyhecovaná střetnutí, mají veškerou atmosféru a jsou samozřejmě hodně ovlivněna domácím prostředím. Obě mužstva jsou pokaždé tlačena úžasnými fanoušky, které mají," řekl Vrba.

"Slavia bude chtít vyhrát, protože hraje v Edenu a chce být mistrem. Ví, že tento zápas je pro ni strašně důležitý. Uvidíme, jak to zvládneme," doplnil bývalý reprezentační trenér.

Plzeň v dosavadních šesti kolech jako jediná nezaváhala a vede tabulku o tři body před Slavií. "Je pravda, že nás čeká zápas s aspirantem na titul, takže z našeho pohledu je to hodně důležité utkání. Doufám, že to bude mít atmosféru, kvalitu, a věřím, že to bude duel, na který budeme rádi vzpomínat," prohlásil Vrba.

Očekávanému šlágru se věnoval i nový díl Fotbal fokus podcastu: (od 44:52)

Jeho tým má s dvěma inkasovanými góly nejlepší obranu ligy, Slavia se čtrnácti vstřelenými zase nejlepší útok. "Slavia má obrovské ambice, kvalita jejího kádru je na české poměry enormní. Čeká nás velmi ofenzivní mužstvo. Trenéři hodně lpí na útočné fázi a na vysokém presinku. Uvidíme, jak si s tím poradíme. Může to být zajímavá konfrontace nejlepšího útoku proti nejlepší obraně. Uvidíme, kdo z toho vyjde líp," uvedl Vrba.

Plzeň se na šlágr v Edenu naladila domácí výhrou 6:1 nad Mladou Boleslaví. "Když dáte šest gólů, je to příjemné. Celkově byl ten fotbal z naší strany hodně ofenzivní. Výsledkově si ale celou dobu udržujeme úroveň, která je dobrá. Že jsme si před Slavií udrželi neporazitelnost, to je pro nás velmi příjemné," zakončil úspěšný kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články