Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavia dala odchod Buchy do Plzně ke sboru rozhodců, úspěch jí přinese odškodné

Emotivní červencový odchod Pavla Buchy ze Slavie do Plzně bude mít dohru. Pražané v úterý podali návrh na zahájení řízení ke sboru rozhodců Fotbalové asociace ČR. Pokud uspějí, budou po dvacetiletém záložníkovi požadovat odškodné, které by se mělo pohybovat v řádu milionů korun.

Pavel Bucha v dresu Slavie
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Bucha na začátku července vypověděl Slavii smlouvu poté, co se s klubem nedohodl na jejím prodloužení a byl přeřazen do juniorky. Vedení klubu podle agentury Sport Invest, která mladého fotbalistu zastupuje, porušilo smlouvu. Po výpovědi se stal Bucha volným hráčem a 9. července podepsal kontrakt s Plzní.

S tím ale Slavia nesouhlasí a požaduje odškodnění. Záležitost předala právníkům a v úterý začala jednat. "Slavia podala 28. srpna na FAČR návrh na zahájení rozhodčího řízení proti Pavlu Buchovi a FC Viktoria Plzeň," uvedla Slavia v prohlášení na Twitteru.

Nyní bude na sboru rozhodců FAČR, aby určil, zda Buchovo ukončení smlouvy se Slavií bylo oprávněné, či nikoli. Pokud uspěje Slavia, bude moci po Buchovi požadovat odškodnění, přičemž hráčova cena se údajně pohybovala kolem 15 milionů korun.

Jak bude vypadat sobotní duel Slavia - Plzeň? Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články